FESTIVAL KOSE U ZAGREBU

Pulska frizerka Sanela Moscarda osvojila dvije vrijedne nagrade. Pogledajte frizure za koje ih je dobila. Jednu od njih radila je čak osam sati

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Četvrti po redu Festival kose - Advent u kosi - Izbor najljepše adventske frizure Hrvatske održan je u Hotelu International u Zagrebu, a najuspješnijim sudionicima dodijeljene su prestižne nagrade Kristalni cvijet i Zlatne tiara maslina.

Veliki uspjeh ostvarila je Puljanka Sanela Moscarda iz frizerskog salona Sany iz Pule. Ona je osvojila Kristalni cvijet u kategoriji muška frizura i to za model pod nazivom "Adventska maslina na kosi" te još jedan Kristalni cvijet u kategoriji etno frizura za model "Galižanska čarolija".

U osam kategorija natjecali su se frizeri i učenici iz srednjih strukovnih škola iz Zagreba, Gornjeg Stupnika, Svete Klare, Karlovca, Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Nove Gradiške, Velike Gorice, Petrijaneca, Brezje Dravsko - Cestice, Pule, Trnoveca, Sračinca, Slavonskog Broda, Oroslavja i Bjelovara.

Ilustracija (Pixabay)Moscarda i nagrađeni model "Adventska maslina na kosi" 

Svi frizeri natjecatelji i učenici pokazali su veliko znanje i maštu u izradi frizura u svim kategorijama, a to su svečana, avangardna, etno i muška frizura, make up, oslikavanje lica, nail art i dizajnerska haljina.

Stručni žiri u sastavu: Dragutin Sastić - Zagreb, Višnja Loparić - Lobor - predsjednica žirija, Mateja Jokić - Zagreb, Sanela Škorput - Zagreb, Martina Kulfa - Zlatar, Silvana Slugić - Bjelovar, Jelica Potoćki - Zagreb, Lucija Brezovac - Zagreb dodijelio je nagrade najboljima.

Toni Moscarda, student talijanistike iz Pule, bio je zadužen za dobru muziku, a fotograf manifestacije bio je Ognjen Karabegović.

slikMoscarda i nagrađeni model "Galižanska čarolija"

Sanela Moscarda je već unazad nekoliko godina više puta nagrađivana na natjecanjima, kao i na ovoj manifestaciji, a vrlo često je i jedina frizerka iz Istre prisutna na manifestacijama takve vrste. Ona se nekoliko godina natječe i na festivalu "Etnofrizure svijeta", koji je organiziran u sklopu Vinkovačkih večeri, a gdje je naglasak na tradicijskim frizurama.

- Za izradu muške frizure trebalo mi je osam sati rada, dok sam žensku izrađivala oko dva sata. Sigurno mi je iskustvo pomoglo pri izradi frizure. Već dvadeset godina radim kao frizerka, oduvijek sam htjela biti frizerka i sve frizure koje sam do sada izradila bile su mi srcu drage. Svaka frizura ima svoju priču, svaka je posebna. Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo, sudjelovala su 33 natjecatelja, to je prilika za razmjenu iskustva, ideja. Drago mi je da sam za obje frizure koje sam izradila nagrađena, kazala je Sanela Moscarda.

Ilustracija (Pixabay)

Inače, Festival kose u Zagrebu otvoren je malom revijom ukrajinskih etno frizura koje je organizirala Ukrajinska zajednica grada Zagreba uz stručno objašnjenje predsjednice Marije Maleško i Marusija Jurista, čuvarica ukrajinskih tradicija u Zagrebu uz prisustvo brojnih frizera iz Ukrajine te posebne gošće, supruge veleposlanika Ukrajine Nine Kyrylych koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje, obrtnike, učenike iz Hrvatske te goste. Poseban gost iz Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj bio je Ruslan Jegorov, treći tajnik u Veleposlanstvu sa suprugom i djecom. Bio je prisutan i predstavnik Ukrajinske nacionalne manjine grada Zagreba Viktor Filima.

Festival je održan u organizaciji Shapeit j.d.o.o iz Zagreba, a organizatorica natjecanja Jadranka Šepek nije krila svoje zadovoljstvo manifestacijom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter