ZAGREB

Američki indie band Widowspeak nastupit će u Močvari 12. prosinca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Brooklynski indie bend Widowspeak po prvi put nastupit će u Zagrebu u Močvari 12. prosinca, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Widowspeak je nastao 2010. godine, a čine ga ga Molly Hamilton (gitara, vokal) i Robert Earl Thomas (gitara). U samom početku s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio.

Već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”.

Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima Swans i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.).

Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u ožujku ove godine te će ga bend promovirati u Močvari.

Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih.

Kao posebna gošća nastupit će belgijska kantautorica Camille Camille koja svoju glazbu naziva melankoličnim i nježnim folkom inspiriranim prirodom, snovima, autorefleksijom, ljudskim odnosima i vječnim mijenjanjem pogleda na život.

Prošle godine izdala je svoj hvaljeni album prvijenac “Could you lend me your eyes”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum