NEW YORK

Bono objavio memoare "Predaja"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bono, frontmen grupe U2, objavio je memoare pod naslovom "Predaja" u kojima detaljno opisuje svoje putovanje od odrastanja u Dublinu do predvođenja jednog od najistaknutijih rock bendova na svijetu. 

Introspektivna knjiga organizirana je kroz 40 različitih pjesama grupe U2, uključujući 40 originalnih crteža.

Umjetnik rođen kao Paul David Hewson (62), dugogodišnji je humanitarac poznat po zalaganju za razne ciljeve - borbu protiv siromaštva i AIDS-a, među ostalim. 

U knjizi na više od 500 stranica, Bono govori o tim ambicijama, ali i svom odrastanju i tragedijama. Majka mu je iznenada umrla kad je imao 14 godina, a opisao je i svoju operaciju srca 2016. godine. 

Osvrće se na nedoumice i pisanje pjesama te na "pseudoreligiozni dio bivanja rock zvijezde, kako neuredno pretvaramo u mesijansko."

"Glazba grupe U2 nikad nije bila pravi rock 'n' roll", navodi Bono u knjizi. "Pod svojom suvremenom kožom to je opera - velika glazba, velike emocije otključane u pop glazbi dana."

Rocker će promovirati svoje memoare na dvotjednoj turneji pod nazivom "Stories of Surrender", koja ovog tjedna počinje u New Yorku, a Bono će se zaustaviti u Chicagu, Londonu, Berlinu, Parizu, Madridu i, naravno, Dublinu.

"Kad sam počeo pisati ovu knjigu, nadao sam se da ću detaljno prenijeti ono što sam prije samo skicirao u pjesmama", rekao je Bono ranije ove godine. 

"Predaja je za mene riječ prepuna značenja. Odrastajući u Irskoj sedamdesetih godina s podignutim šakama (glazbeno govoreći), to nije bio prirodan koncept", nastavio je. "Još uvijek se borim s ovom najponiznijom zapovijedi. U bendu, u svom braku, u svojoj vjeri, u svom životu aktivista."

"Predaja je priča o nedostatku napretka jednog hodočasnika...Uz puno zabave na putu", rekao je Bono. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater