VIŠE OD ODMORA

VILLA ARKAIM U FILIPANI KRAJ MARČANE: Jedinstveno zdanje sa spektakularnim feng-shui parkom od 25.000 kvadrata pruža luksuz i potpunu regeneraciju

Svaki detalj u vili odiše luksuzom i pomno je odabran kako bi gosti doživjeli jedinstveno iskustvo boravka. Opremljena je vrhunski

| Autor: Ružica KORACA


Mnogo je luksuznih vila u Istri, no pronašli smo jednu koja ima toliko posebnosti da se istinski izdvaja od drugih. Villa Arkaim, u slikovitom istarskom selu Filipana kraj Marčane, fascinantno je zdanje s okućnicom koja se rijetko viđa.

Zapravo, to je mnogo više od okućnice, jer govorimo o spektakularnom parku na čak 23.468 metara kvadratnih površine, koji je do najsitnijih detalja uređen prema feng-shui načelima, drevnom kineskom vještinom uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu.

Impresivni feng-shui park proteže se na 23.468 četvornih metara

Ideja za vilu rodila se u suradnji poznatog pulskog arhitekta i investitora Deana Peteha iz Arhitektonskog studija Indigo. Vlasnica Inga je imala ideju kako bi sve trebalo izgledati, arhitekt je to prenio u projekt i gradnju nekretnine je izvođač iz Pule završio prije tri godine.

- Ponosna sam što mogu reći da je Villa Arkaim omiljeno mjesto klijentima koji žele mjesto za savršen odmor, ali i za najam u poslovne svrhe te organizaciju proslava, poput zaruka, vjenčanja ili za snimanje i slikanje reklama. Vila raspolaže impozantnim interijerom površine 335 metara kvadratnih, osmišljenim i kompletno uređenim prema mojim idejama. Može ugostiti deset osoba, i jednako kao i park koji okružuje nekretninu, uređen je kompletno prema feng-shui načelima, rekla nam je sretna vlasnica Inga.

Golemi grijani bazen

Svaki detalj u vili odiše luksuzom i pomno je odabran kako bi gosti doživjeli jedinstveno iskustvo boravka. Opremljena je vrhunski, svaka soba ima klimu i smart TV, dok kuhinja raspolaže sa svim potrebnim uređajima. U prizemlju se nalazi jedna spavaća soba sa Ensuite kupaonicom, dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica otvorenog tlocrta, zasebni toalet te zasebna kupaonica prilagođena osobama s invaliditetom, kojima je, zbog koncepta uređenja, osigurano lagano kretanje kroz prizemlje i terasu te pristup bazenu i vrtu. Za njih su osigurani i hidraulični kreveti.

Raskošni interijer ima 335 kvadrata

Na prvom katu su još tri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom i terasom. Vila je prilagođena i djeci, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Vila ima privatni, grijani bazen sa slanom vodom površine 64 kvadrata, oko kojega je deset ležaljki. Tu su i ljetna kuhinja, kućica za roštilj i vanjski kamin, kao i terasa za trenutke posvemašnjeg opuštanja. Za one goste koji žele biti aktivni, na raspolaganju su stolni tenis, pikado i trampolin. Ujedno, vila je locirana blizu brojnih početnih točki za šetnje, biciklizam, jahanje ili plivanje na mirnim, neurbaniziranim plažama.

Raskošni interijer ima 335 kvadrata

No kao što smo na početku spomenuli, istinska posebnost Ville Arkaim, okružene lijepim zidom od istarskog kamena, leži u feng-shui parku i brojnim puteljcima koji poput labirinta vijugaju među aromatičnim biljem, cvijećem, voćkama i maslinama. Unutar te jedinstvene priče osjeća se meditativno okruženje koje pruža mir, spokoj i regeneraciju. Gosti šetnju mogu nastaviti kroz čitav veliki, privatni park koji okružuje vilu, i u kojem će se direktno spojiti sa slikovitom prirodom po kojoj je Istra nadaleko poznata. Park je osmislila vlasnica vile, i na temelju njezinih ideja projekt parka izradila je ruska tvrtka Il Bosco. Njihovim posredstvom sve biljke su dopremljene iz rasadnika u Firenci.

Talijanski kipar

A usred svega toga još je jedna zadivljujuća posebnost - grandiozna kamena skulptura smještena ispred vile. Arkaim, po kojem je zdanje dobilo ime, arheološka je destinacija na južnom Uralu, koja se u Rusiji smatra posebnim mjestom snage, mjestom koje je pripadalo civilizaciji neke nove duhovnosti, sinkronizirane s energijom svemira. Stoga je talijanski kipar Carlo Salvatore III sa Sardinije od monumentalnog kamena vulkanskog bazalta sa Sicilije stvorio skulpturu koja simobolzira upravo Arkaim, to jedinstveno mjesto na Uralu koje mnogi pohode u potrazi sa svojom duhovnom istinom.

Impresivni feng-shui park proteže se na 23.468 četvornih metara

Villa Arkaim savršeno je mjesto za odmor u bilo koje doba godine, u ljepoti prirode i apsolutnoj udobnosti. No jednako tako idealna je za biznis najmove, poput poslovnih druženja, team buildinga, seminara i edukacija, dok su je mnogi prepoznali i kao pravo mjesto za organizaciju različitih tečajeva poput onih umjetničkih ili tečajeva stranih jezika. Mjesto uređeno prema feng-shui načelima, koje svakoga diže na višu energetsku razinu, najbolji je odabir i za okupljanje onih koji se žele družiti uz yogu, meditaciju ili neku drugu duhovnu tehniku, a zbog spektakularne vizure kompletne Ville Arkaim, ona je idealna i kao scenografija za fotografska, video ili filmska snimanja. I naravno, za sve one koji dan svojih zaruka ili vjenčanja žele učiniti idiličnim, Villa Arkaim bit će pravi odabir, zahvaljujući ljepoti svoga parka i svega ostalog što pruža.

Impresivni feng-shui park proteže se na 23.468 četvornih metara

A kako bi svojim gostima omogućili doista nenadmašno iskustvo, u Villi Arkaim nude i organizaciju dodatnih usluga, poput cateringa, dostave hrane i pića, profesionalne masaže ili prijevoza.

*Sadržaj realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Logo

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum