OD 16. DO 25. LISTOPADA

SVE U POLA CIJENE: Izlet u Nacionalni park Brijuni za 95 kuna, noćenje s doručkom u Istarskim toplicama za 177 kuna!

| Autor: Chiara BILIĆ
(Snimio Milivoj MIJOŠEK)

(Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Na portalu akcije (tjedanodmoravrijedan.hr) trenutno je dostupno 260 ponuda i usluga, no izgledno je da će se taj popis uskoro proširiti jer svi koji su zainteresirani sudjelovati u akciji mogu svoje ponude registrirati i prijaviti do 15. listopada. Projekt je, prema riječima direktora HTZ-a Kristjana Staničića, usmjeren prije svega na domaće goste

Izlet u Nacionalni park Brijuni, odmor u Valamarovom Sanfior hotelu s četiri zvjezdice u Rapcu i manikura u rovinjskom salonu za uljepšavanje Tena, samo su neke od ponuda koje će od 16. do 25. listopada, u sklopu projekta Ministarstva turizma i HTZ-a "Tjedan odmora vrijedan", biti dostupne po 50 posto povoljnijoj cijeni. "Tjedan odmora vrijedan" obuhvaća turističke subjekte diljem Hrvatske, od obale do kontinenta, a iz Istre se na projekt, barem zasad, prijavilo 14 poslovnih i privatnih turističkih subjekata. Sve u pola cijene.

Na portalu akcije (tjedanodmoravrijedan.hr) trenutno je dostupno 260 ponuda i usluga, no izgledno je da će se taj popis uskoro proširiti jer svi koji su zainteresirani sudjelovati u akciji mogu svoje ponude registrirati i prijaviti do 15. listopada. Projekt je, prema riječima direktora HTZ-a Kristjana Staničića, usmjeren prije svega na domaće goste koji se u ovo vrijeme odlučuju na putovanje ili odmor u Hrvatskoj.

Adrenalinska ponuda

U akciji sudjeluju gotovo svi nacionalni parkovi u zemlji i velik broj parkova prirode. Ne čudi, dakle, što projekt nije zaobišao ni pulski Nacionalni park Brijuni, koji će posjetitelji moći obići uz pratnju vodiča ili samostalno uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide. Umjesto 190 kuna, odrasli će izlet platiti 95 kuna, dok će popust za djecu od četiri do 14 godina značiti da na Brijune mogu za 47,5 kuna, a ne 95. Polazak je brodom iz Fažane, broj izletnika ograničen je do popunjenja kapaciteta. Ulaznice se mogu kupiti na mrežnoj stranici Nacionalnog parka uz promotivni kod "PROMO10A".

Počevši od ovog petka pa sve do idućeg, noćenje s doručkom i korištenje termalnog bazena za 50 posto nižu cijenu nudi i termalno lječilište Istarske toplice u blizini Buzeta. Voditeljica marketinga Samanta Sirotić otkriva da su dosad već primili nekolicinu rezervacija. Gosti su im i inače domaći, uglavnom osobe starije životne dobi. Njih, govori Sirotić, očekuju i u vrijeme ove akcije.

- S obzirom na situaciju s koronavirusom, ova će akcija svima dobro doći. Nudimo 50 posto jeftinije noćenje s doručkom i isto toliko popusta na termalni bazen. Ostali sadržaji poput tretmana masaže nisu na popustu, pojašnjava Sirotić.

Redovna cijena za smještaj u dvokrevetnoj sobi inače iznosi 355 kuna po osobi na noć, što znači da će od 16. do 25. listopada ta ponuda iznositi 177 kuna. Istovremeno, umjesto uobičajenih 40 kuna, ulaznica za termalni bazen koštat će 20 kuna.

I u poznatom adrenalinskom Glavani parku, smještenom nadomak Barbana, posjetitelji će za upola nižu cijenu nego inače uživati birajući pritom brojne dostupne igre i staze. Za odrasle će svaka pojedinačna igra koštati 25 kuna, a za one mlađe od deset godina 20 kuna. Najatraktivnija i najuzbudljivija aktivnost - ljudski katapult - iznosit će 125 kuna.

Osim Glavani parka, dozu adrenalina po jeftinijoj cijeni nudi i barbanska agencija Istra Adventure, i to off-road vožnju quad i buggy vozilima u trajanju od dva ili četiri sata. Dvosatna vožnja, pojašnjava voditeljica ureda Jelena Lučić-Baćac, stavlja naglasak na off-road vožnju šumskim puteljcima. Cijena za pustolovinu quadom iznosi 300 kuna po vozilu za dvije osobe, dok buggy košta 450 kuna. U četverosatnoj se vožnji, naglašava voditeljica ureda, također šumskim putovima dolazi do mora, točnije prekrasnog vidikovca s pogledom na Raški zaljev. To je definitivno, govori, highlight tog izleta. Četiri sata quadom iznosi 450 kuna, a buggyjem 750 kuna. Ture vode profesionalni vodiči.

- Uvijek gledamo da sve bude sigurno i prilagođavamo se individualno svakom klijentu. I inače sudjelujemo u ovakvim akcijama. Ovo je prilika domaćim ljudima da iskuse avanturu koja je inače skuplja, a prilika je i nama za promociju, poručuje Lučić-Baćac.

Seoski turizam Casa Rustica iz Vodnjana u promotivnom tjednu nudi dva menija u pola cijene, koja je niža čak i od onih koje u Tjednu restorana nude razni ugostiteljski objekti diljem Hrvatske. Za 80, odnosno 85 kuna moći će se omastiti brk istarskim fužima ili pljukancima s kokošjim šugom uz salatu i desert.

Dva puta godišnje

Iako je do jučer popodne na mrežnoj stranici projekta na popisu ponuda iz Istre bilo čak 40-ak različitih aktivnosti i smještaja, poput obilaska pulskog amfiteatra, izleta u Pazinsku jamu i paraglajdinga u Buzetu, te su akcije, pojasnili su iz HTZ-a, bile tek opisni doživljaji, njihov prijedlog iskustva koji je i inače u ponudi. Valjane ponude, pojašnjavaju, imaju izražene cijene i kontakt.

Što se smještaja tiče, u Tjedan odmora vrijedan uključile su se i velike istarske turističke kompanije poput Arena Hospitality Groupa s popustom na smještaj u mobilnim kućicama u kampovima Arena Stoja i Arena Grand Kažela, hotelu Park Plazi Histria u Puli, te Valamara, koji nudi povoljno odsjedanje u porečkom hotelu Diamant i Sanfioru u Rapcu, kao i u apartmanima u sklopu njihovog resorta Girandella. Upola nižu cijenu nude i brojni privatni iznajmljivači, kao što je, uostalom, i ranije spomenuti seoski turizam Casa Rustica.

Ova se akcija ubuduće planira kao dugoročni projekt koji će se organizirati dva puta godišnje, u listopadu i u vrijeme uskrsnih praznika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom