Hrvatski digitalni turizam

Odlična vijest za iznajmljivače: VIŠE NEĆE BITI POTREBAN ODLAZAK U TURISTIČKU ZAJEDNICU

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Mirjana Vermezović Ivanović)

Ilustracija (Mirjana Vermezović Ivanović)


 U sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam, čiji je nositelj Ministarstvo turizma i sporta, objavljena je nova i nadograđena verzija sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice, koji je namijenjen za evidenciju turističkog prometa te za obračun i kontrolu naplate turističke pristojbe.

- Jedan od segmenata projekta Hrvatskog digitalnog turizma je i nadogradnja nagrađivanog sustava eVisitor kako bi bio još učinkovitiji i bolje prilagođen potrebama korisnika. Uvedene su nove funkcionalnosti koje će unaprijediti poslovne procese pa tako više neće biti potreban fizički odlazak u turističku zajednicu za registraciju nekomercijalnog objekta (vikendice), a poboljšana je i komunikacija između iznajmljivača i turističkih zajednica.

U konačnici, projektom Hrvatski digitalni turizam stvorit će se zaokružena digitalna priča - skup inovativnih alata za lakše poslovanje dionika u turističkom sustavu, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Sustav eVisitor Hrvatsku je pozicionirao u sam vrh svjetskih zemalja po inovativnim tehnološkim rješenjima u turizmu, a najznačajnije novosti još uključuju i potpuno novi dizajn koji je usklađen s dizajnom projekta Hrvatski digitalni turizam te koji omogućuje i prilagodbu za osobe s disleksijom i slabijim vidom.

Također, omogućen je i prikaz osnovnih informacija o turističkoj članarini, preuzimanje uplatnica za turističku članarinu, a olakšano je uređivanje i postavljanje slika smještajnih objekata na portalu Croatia.hr.

- Sustav eVisitor je domaći hrvatski proizvod po kojem je naša zemlja jedinstvena u svijetu. Da je riječ o iznimnom tehnološkom rješenju potvrđuje i nagrada Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koju je ovaj projekt osvojio u kategoriji za inovativnost u istraživanju i tehnologiji.

Sada smo sustav dodatno nadogradili i unaprijedili, uvedene su funkcije koje će dodatno doprinijeti daljnjem razvoju hrvatskog turističkog sektora, dok će za mnoge korisnike sustav biti još snažniji alat u razvoju turističkih ponuda, odnosno definiranju marketinških i promotivnih aktivnosti, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom