TURISTIČKA AKADEMIJA

Istarska turneja kreće iz Buzeta, a obići će šest gradova: EDUKACIJA ZA MALE IZNAJMLJIVAČE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

U Buzetu su se, nakon održane trodnevne Start - Up akademije za mlade poduzetnike, odlučili na nastavak uspješne suradnje sa Start - Up udrugom iz Pule. Ovog puta, priča ide u malo drugačijem smjeru, u smjeru turizma i poslovanja s obzirom na sve veću ekspanziju ove gospodarske grane i u unutrašnjosti Istre

 

Turistička akademija, dvodnevna edukacija namijenjena malim iznajmljivačima i svima koji to žele postati, inovativan je koncept u Hrvatskoj zahvaljujući kojem se na jednom mjestu, besplatno, može dobiti sve što je potrebno za uspješno poslovanje u turizmu. Na svoju istarsku turneju kreće iz Buzeta, održat će se u šest gradova i općina u Istarskoj županiji, a prva na redu su izdanja u Buzetu 3. i 4. travnja, Vodnjanu 6. travnja i Poreču 8. i 9. travnja.

Ideje za razvoj ponude

Osim iznajmljivačima, akademija je namijenjena i poduzetnicima, studentima, profesionalcima, kao i svima onima koji se jednostavno žele upoznati s novim trendovima u turizmu. Glavni cilj je razvoj potrebnih kompetencija sadašnjih i budućih malih iznajmljivača kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Buzetski gradonačelnik Siniša Žulić kaže da se Grad Buzet nakon održane trodnevne Start -Up akademije za mlade poduzetnike, odlučio na nastavak uspješne suradnje sa Start - Up udrugom iz Pule. Ovog puta, priča ide u malo drugačijem smjeru, u smjeru turizma i poslovanja s obzirom na sve veću ekspanziju ove gospodarske grane i u unutrašnjosti Istre.

- Vjerujem da će kroz dvodnevnu radionicu, odnosno edukaciju za iznajmljivače i one koji to žele postati, ali i za ugostitelje, OPG-ove, vinare, maslinare, organizatore manifestacija, naši sugrađani dobiti jednu dodatnu kvalitetu te možda i pokoju ideju za razvoj ponude. Dogovoren je i nastavak suradnje s udrugom Start - Up Pula gdje ćemo u rujnu održati jesensku Start - Up akademiju, namijenjenu poduzetnicima početnicima, koji će na radionicama imati prilike produbiti svoja poduzetnička znanja, upoznati se sa svim pogodnostima koja se nude, ostvariti razmjenu iskustva i ideja, te dobiti mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji, najavio je Žulić.

Kroz Turističku akademiju sudionici će imati priliku razvijati znanja i vještine koje su im važne za njihovu uspješnost, povezati se s ostalim iznajmljivačima, upoznati dionike iz turizma, agencije, potporne institucije, turističke zajednice…

Program obuhvaća sva područja važna za uspješno poslovanje poput zakonske regulative, online oglašavanja, izrade web stranica, uređenja interijera i eksterijera, novih trendova i tehnologija u turizmu, gastro ponude, multimedije, infrastrukture, dodatne ponude, upravljanja kriznim situacijama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter