već od ove nedjelje

BESPLATNI RAZGLEDI ŽMINJA, MONTE MADONNE I VODNJANA za privatne iznajmljivače


U vodnjanskoj turističkoj zajednici danas su na konferenciji za medije najavljeni besplatni razgledi namijenjeni privatnim iznajmljivačima Žminja, Vodnjana i Ližnjana. Tom su se prilikom novinarima obratile Morena Smoljan Makragić, direktorica TZ Grada Vodnjana, Natali Palko Zirdum, direktorica TZ Općine Ližnjan i Nensi Pereša Licul, voditeljica ureda TZ Općine Žminj.

Naime, ove tri turističke zajednice nastavljaju sa zajedničkom promidžbom besplatnih razgleda svojih mjesta; njihovih prirodnih, sakralnih, povijesnih i gastronomskih posebnosti. Besplatne ture za strane i domaće goste i ove će se godine odvijati na stranim jezicima, od srpnja do sredine rujna. Kako bi s projektom koji je zaživio lani, bolje upoznali iznajmljivače svojih područja, organizirali su im besplatne razglede u predsezoni. Iznajmljivači će tako imati priliku na jedan dan biti u ulozi svojih dosadašnjih, ali i potencijalnih, budućih gostiju. Pa će besplatan razgled Žminja za iznajmljivače biti održan već ove nedjelje, 24. veljače, Vodnjana 24. ožujka i Monte Madonne (Šišan) 7. travnja.

U nastavku donosimo program vođenja:

24.02. (nedjelja) RAZGLED ŽMINJA

Polazak iz Ližnjana u 11 sati, zaustavljanje u Vodnjanu na parkiralištu u Istarskoj ulici i skupljanje putnika te polazak za Žminj. Po dolasku u Žminj (nešto prije podne) goste dočekuje vodičkinja u ceranskoj narodnoj nošnji koja ih vodi u razgled Žminjskih znamenitosti (crkve, freske, zidine kaštela, štrada, cisterna, polstoljetna ladonja) koji završava u žminjskoj kuli gdje će se održati “Mali samanj” rukotvorina i lokalnih proizvoda (sira, kobasica, vina, ulja, rakija, pletiva, slika, suvenira, nakita). Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu /ručak po promotivnoj cijeni od 30 kn u restoranu Pod Ladonjon u samoj jezgri Žminja, gdje razgled i završava.

24.03. (nedjelja) RAZGLED VODNJANA

(Polazak iz Ližnjana i Žminja u 10 sati, po dolasku u Vodnjan, oko 10:35 razgled Vodnjana uz vodiča. Imate priliku saznati zašto Vodnjance nazivaju Bumbarima, što čuva najveća crkva u Istri, kako su gradili kažune, gdje se krije najuža istarska ulica, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim uljima svijeta, gdje je zasjedala inkvizicija i još puno toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu/ručak ili kavu)

 

07.04. (nedjelja) RAZGLED UTVRDE MONTE MADONNA (ŠIŠAN)

(polazak iz Žminja u 10 sati, zaustavljanje u Vodnjanu, oko 10:30 na parkiralištu u Istarskoj ulici i skupljanje putnika te polazak za Šišan; po dolasku u Šišan slijedi razgled Monte Madonne (nešto prije 11 sati) uz vodiča. Monte Madonna pozemni je objekt građen sredinom prošlog stoljeća u jeku hladnoratovske ere kao zaštitni nuklearni podzemni fortifikacijski objekt. Nakon razgleda predviđeno je slobodno vrijeme za marendu/ručak ili kavu)

Turističke Zajednice Žminja, Vodnjana i Ližnjana osigurati će broj slobodnih, besplatnih mjesta za iznajmljivače u autobusu, naravno do popunjenja autobusa.

Na navedene obilaske možete doći i u vlastitom aranžmanu.

Navedene datume, u suradnji s našim ugostiteljima dogovorili smo posebne ponude marendi/ručka po promotivnoj cijeni od 30,00 kn po osobi (piće nije uključeno u cijenu). Popis ugostitelja dobiti ćete od naših vodiča a bit će i najavljeni putem društvenih mreža te preko newslettera.

Iz turističkih zajednica Vodnjana, Ližnjana i Žminja svoje iznajmljivače mole da ŠTO PRIJE svoj dolazak najave na njihove internetske adrese: [email protected], [email protected], [email protected]

Napominju kako su za autobuse moguće maksimalno dvije prijave po iznajmljivaču!

Želja im je, ističu, da se iznajmljivači međusobno upoznaju, kao kolege i potencijalni poslovni partneri. Jer, zaista granice općina i gradova ne bi smjele biti granice u poslovanju. Naime, tijekom sezone, domaći i strani turisti po završetku razgleda Žminja, Vodnjana i Ližnjana dobiju kupone s popustima za ugostiteljske objekte, prirodne ljepote ili pak sportske klubove ova tri mjesta. Dakle, zajednička promocija i međusobno poticanje turističkog i gospodarskog rasta među spomenute tri jedinice lokalne samouprave već je krenulo, a ovi bi ga razgledi trebali produbiti i među iznajmljivačima. Osim toga, pretpostavljaju predstavnice turističkih zajednica, kako mnogi nisu posjetili određene lokalitete čiji razgled ovom prilikom besplatno nude. Pa će sigurno, ističu, biti interesantno da na jedan dan iznajmljivači postanu turisti u vlastitom kraju i njegovoj široj okolici. (GI)        

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter