DANI HRVATSKOG TURIZMA

Istarski grad dobio priznanje u kategoriji najuspješnije destinacije odmorišnog turizma. Pogledajte koji Istrijani su dobili nagradu "Čovjek - ključ uspjeha"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Dani hrvatskog turizma (snimila Doria MOHOROVIĆ)

Dani hrvatskog turizma (snimila Doria MOHOROVIĆ)


U sklopu dvodnevne manifestacije "Dani hrvatskog turizma", koja je započela u četvrtak u Šibeniku okupivši ondje velik broj turističkih djelatnika, večeras je održana i dodjela prvog dijela nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. U kategoriji najuspješnije destinacije (ljetnog) odmorišnog turizma priznanje je pripalo gradu Rovinju, a konkurirali su mu finalisti Dubrovnik i Korčula.

Gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga preuzeo nagradu za Grad RovinjGradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga, preuzeo nagradu za Grad Rovinj

Titulom najboljeg kongresnog hotela nagrađen je hotel Lone u Rovinju, dok je nagradu za najbolji hotel s pet zvjezdica osvojio Grand hotel Park u Rovinju. U kategoriji najboljeg hotela za obiteljski odmor nagrađen je Valamar Tamaris resort, dok je za titulu najboljeg "stories hotela" proglašen rovinjski hotel Adriatic. Valamar Tamaris resort nagrađen je i u kategoriji velikog kampa, dok je nagrada za najbolji mali kamp pripala San Servolo wellness campingu Buje.

Župan Boris Miletić i Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga (foto: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX)Župan Boris Miletić i gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga (foto: CROPIX)

Nagradu "Čovjek - ključ uspjeha" primili su Boban Robert Paulović, pomoćnik načelnika policijske postaje za graničnu policiju u Policijskoj postaji Umag s ispostavom Buje, prodavačica Lea Štemberga Stojić iz Labina, spasilac iz Rovinja Marin Paljuh i Blaženka Vlaisavljević-Baloković, djelatnica na uređenju i održavanju okoliša u Valamaru.

Po pitanju dodijeljenih priznanja u različitim turističkim kategorijama Rovinj definitivno prednjači, a kako obrazlaže taj uspjeh upitali smo rovinjskog gradonačelnika Marka Paliagu.

-Iskoristio bih priliku da zahvalim svim Rovinjcima i Rovinjkama jer mislim da je to prvenstveno njihov uspjeh, naravno i svim javnim službama – vatrogascima, hitnoj medicinskoj pomoći, policiji, komunalcima, ugostiteljima, trgovcima, svima koji su doprinijeli ovoj turističkoj sezoni.

Želim se svih sjetiti jer je to ipak jedan uspjeh zajedništva. Dugi niz godina radimo na održivosti, kao i na razvoju destinacije, sada ubiremo rezultate koje smo programirali i planirali zajedno s velikim turističkim poduzećima prije 10-ak godina. Trenutno radimo na novoj strategiji razvoja turizma i prije svega vjerujem da ćemo nastavit biti uspješna destinacija pa u tom kontekstu želim pohvaliti ministricu i nastojanja Ministarstva turizma i sporta da promiču održivost, poručio je Paliaga ne skrivajući zadovoljstvo dobivenim priznanjima. Istaknuo je pritom i da kada se govori o održivosti, to podrazumijeva borbu protiv bespravne gradnje i zaustavljanje divlje apartmanizacije.

"Bake it away" (snimila Doria MOHOROVIĆ)"Bake it away" 

A priznanje i pohvalnice ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac dobile su i dvije rovinjske škole - Srednja škola Eugena Kumičića i Srednja škola Zvane Črnje za projekt "Bake it away" koji spaja nove tehnologije, kulturu, turizam i gastronomiju, pokušavajući zainteresiranima ponuditi samostalno stvaranje vlastitog suvenira, inspiriranog rovinjskom materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter