BEZ OBJAŠNJENJA

VELIKI PROBLEMI S POPULARNOM DRUŠTVENOM MREŽOM: Brojnim korisnicima jutros bez razloga ZAKLJUČANI FACEBOOK RAČUNI

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Korisnici Facebooka diljem svijeta probudili su se i otkrili da su im bez očitog razloga zaključani njihovi Facebook računi. Poruka koju su mnogi primili glasi: "Vaš Facebook račun je onemogućen jer nije slijedio naše standarde zajednice. Ova odluka se ne može poništiti." Jedan korisnik je za BBC komentirao da za ovo nije prethodno dano upozorenje ili objašnjenje. Matična tvrtka Meta rekla je da istražuje što se ovdje točno desilo, prenosi Slobodna Dalmacija.

U tweetu, Andy Stone iz Mete rekao je: "Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom svojim Facebook računima i radimo na tome da ih riješimo što je brže moguće." Nije rekao koliko ih je pogođeno, niti o čemu je riječ.

Konzultantica za odnose s javnošću Jen Roberts bila je jedna od onih koja je izgubila svoj račun. Za BBC je rekla: "Nisam ništa objavila niti komentirala već neko vrijeme, tako da je vrlo malo vjerojatno da sam učinila nešto što bi se moglo protumačiti kao uvredljivo."

No, unatoč tome što nije bila strastveni korisnik, to što je pronašla svoj računa zaključanim je i dalje je bilo uznemirujuće za nju:

"Sve slike iz mojih sveučilišnih godina i obiteljskih prilika nalaze se na Facebooku. Više neću imati pristup sadržaju starom preko 15 i više godina, što je iskreno tužno. Također je prilično stresno ne znati u čemu je problem i nemati načina da ga riješimo. Začuđujuće je i to što nismo dobili upozorenje, a potom ni nikakav način da ponovo pristupimo vlastitim podacima."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater