ZA NEKOLIKO DANA

Gmail, YouTube i Google karte bit će blokirani na milijunima telefona - PROVJERITE JE LI I VAŠ TELEFON NA POPISU

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Google je samo nekoliko dana udaljen od zabranjivanja pristupa nekim od svojih najpopularnijih usluga na starijim pametnim telefonima. Google je potvrdio da će nekolicina Android uređaja izgubiti pristup Google kartama, Youtubu, Gmailu od 27. rujna, javlja Net.hr.

Tehnički titan objavio je da planira blokirati korisnike koji se prijave svojim Google računom na uređajima koji koriste Android 2.3. Starija verzija Googleovog operativnog sustava pokrenuta je u prosincu 2010. godine. U veljači 2017. Google je obustavio beskontaktno plaćanje Google Paya na radu na telefonima s Androidom 2.3., piše The Sun.

Kasnije ovog mjeseca svatko tko koristi uređaj sa softverom otkrit će da se ne može prijaviti na svoj Google račun. Primit će pogrešku korisničkog imena i zaporke. Pokušaj dodavanja Google kalendara ili Gmail računa u izbornik postavki uređaja rezultirat će istom pogreškom.

Druge popularne Googleove aplikacije također će prestati raditi, uključujući YouTube, Trgovinu Google Play, Google karte, Gmail, Google kalendar i druge. Da biste nastavili koristiti ove aplikacije, morate ažurirati svoj pametni telefon na Android 3.0.

To možete učiniti tako da odete do postavki uređaja i dodirnete Sustav> Napredno> Ažuriranje sustava. Međutim, budući da svi uređaji s Androidom 2.3 ne mogu preći na sljedeću verziju, neki će korisnici zauvijek biti zaključani.

Pametni telefoni koji ostaju zaglavljeni s Androidom 2.3 uključuju Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Vatra i Motorola XT532.

Ako ne možete nadograditi svoj uređaj, uvijek možete zaobići problem prijavom na usluge poput YouTubea putem preglednika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom