AKCIJA

Udruga "Mijau"   organizira akciju: STERILIZACIJA MAČAKA U ISTRI PO AKCIJSKIM CIJENAMA

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Ilustracija (M. MIJOŠEK)


Udruga "Mijau" iz Rijeke i ove godine, u dogovoru s navedenim veterinarskim ambulantama, organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija je započela jučer, a zbog velike zainteresiranosti građana, trajat će cijelu veljaču te će se rok i produžiti do polovice ožujka. Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom, u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre.

Cijena zahvata je od 160 do 205 kuna za mužjake te od 205 do 250 kuna za ženke, ovisno o veterinarskoj ambulanti. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su Veterinarska ambulanta Rovinj d.o.o., Područna ambulanta Žminj, Veterinarska ambulanta Istra vet d.o.o. Rovinj, Veterinarska Bolnica Poreč, Veterinarska ambulanta Vet-centar d.o.o. Poreč, Specijalistička veterinarska praksa, Vet. K&K d.o.o Poreč, Specijalizirana veterinarska ambulanta za male životinje Benčić, Pazin, VET. K&K d.o.o. Umag, Veterinarska ambulanta "Franco", Vodnjan, Privatna veterinarska praksa "PET-VET" Buzet i Veterinarska ambulanta Labin.

Udruga "Mijau" organizira akciju kastracije mačaka te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Napominju da u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke i njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem. Po Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja zakonom je zabranjena i svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati, odnosno kastrirati.

Udruga moli sve lokalne uprave u Istri ukoliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane da također sufinanciraju sterilizacije mačaka.

Za sve savjete vezano uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge "Mijau" na telefon 091/887-5688 ili 091/543-5819.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum