U subotu

Premijera predstave "Ivica i Marica" u Teatru Naranča

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Premijera predstave "Ivica i Marica" u režiji Luke Juričića iz produkcije Teatra Naranča na programu je u subotu u 18 sati u prostoru pulske Zajednice Talijana Circolo.

Glume: Elizabeta Košeto/Lucija Vesna Soldo/Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić. Adaptaciju potpisuje Luka Juričić, a glazba koja se koristi u predstavi djelo je bivšeg predsjednika Ive Josipovića. Autori kostimografije su Neven Mihić i Valentina Ferlin Živić, a scenografkinja je Lena Modrušan.

I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, bajka o Ivici i Marici tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima, koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, o tome kako vanjština može prevariti...

Bajka o Ivici i Marici (izvorno "Hansel und Gretel") prvi je puta objavljena 1812. u zbirci sabranih narodnih priča "Bajke braće Grimm". Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj.

Nakon subotnje premijere, repriza predstave je u nedjelju u 11 sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom