BIZNIS NA MORU

Jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica u Fažani iznajmljuje apartmane. Sada traži idealnu lokaciju za beach bar na potezu od Fažane do Pule. "TO ĆE BITI NAJVESELIJE MJESTO NA OBALI"

Istra je naš dragulj. Prekrasna priroda, čisto more, fina hrana i vina. Raj za hedoniste, a ja sam jedna od njih!, kaže ova vesela Slavonka

| Autor: Ružica KORACA
Indira Levak u Fažani

Indira Levak u Fažani


Indira Levak, bivša pjevačica grupe Colonia i glazbenica izrazito pozitivne enegrije i duha, svoju oazu mira već nekoliko godina pronalazi u Fažani. Suprug Miroslav Levak i ona ljeti iznajmljuju apartmane koje su uredili, a zimi u njima uživaju. Pritom je zanimljivo da ih je u potpunosti dizajnirala sama Indira, koja je osim kao pjevačica sve poznatija i kao dizajnerica čiji Indira Levak Dizajn komade namještaja proizvodi u obiteljskom pogonu.

Suprug Miroslav izrađuje sprave za vježbanje, a ona sjedeće garniture, stolove, vrtni namještaj i ostale dekoracije. Poduzetnički duh ovog bračnog para produktivan je i zarazan. Indira nam je dala i nekloliko naputaka kako odnos održati zdravim, ali i svoje tijelo. Važno je biti u formi, vježbati, ali i uživati u životu.

Kako saznajemo, Indira svojim primarnim poslom, strašću i ljubavi smatra glazbu. Njena karijera je vrlo bogata, a slušaju je sve generacije. Trenutačno radi na novom albumu, a nedavno je objavila i singl Čudo. Prošle godine se natjecala za Eurosong sa pjesmom You Will Never Break My Heart, koja je postala veliki hit. Ovogodišnja pobjednička pjesma Tick Tock Albine Grčić, prema njezinom mišljenju, ima ritam koji je potreban da bi bila dobro plasirana.

- Koliko volite Istru, a posebno Fažanu?

- Volim obalu, more, mediteransku klimu, a Istra mi je posebno u srcu. Ta naša ljubav traje desetljećima, a tek prije par godina Miro i ja smo odlučili da nam bude i drugi dom, naše utočište. Uložili smo u nekretninu i uredili pet apartmana koje sada iznajmljujemo tijekom sezone. Često smo u Istri, ponekad odem i sama kako bih razbistrila misli, razvijala neke nove ideje koje mi se motaju po glavi. Često pišem stihove dok sjedim na obali. Fažana je za mene vrlo inspirativna i osjećam se ovdje jako ugodno. Sigurno je to i zbog divnih ljudi koji su izuzetno gostoljubivi i lijepo su me prihvatili, kao domaću. Zato ni ne čudi što sve više vremena provodim ovdje.

- Dizajn apartmana je vaš pothvat?

- Da, trenutno u Fažani malo osvježavamo apartmane prije sezone. To su apartmani koje smo u potpunosti opremili našim namještajem Indira Levak Dizajn koji dizajniram, a proizvodimo ga u našem obiteljskom proizvodnom pogonu. Oduvijek su me zanimali interijeri i prije par godina upustila sam se u ovaj poduzetnički pothvat koji se sastoji od osmišljavanja idejnog plana i izrade namještaja po mjeri. Sve naše proizvode možemo prilagoditi dimenzijama i materijalima svakom prostoru, a jako nas veseli vidjeti finalni rezultat i zadovoljne klijente. Na stranici indira-dizajn.com možete vidjeti što sve dizajniram, od ukrasnih tegla, do kutnih garnitura, konzola i kreveta, a sav taj namještaj krasi i naše apartmane.

- Suprug je dizajnirao sprave za vježbanje. Recite nam iz prve ruke, kakve su?

- Sa spravama Koloseum je sve i počelo. To su vrhunske, kvalitetne sprave, hrvatski proizvod koji Miro dizajnira i proizvodi godinama. Opremio je veliki broj teretana, pogotovo privatnih jer Miro točno prema vašim potrebama postavi plan teretane u vašu zadanu kvadraturu. Vidjevši sve te materijale u radioni, meni je i došla ideja raditi namještaj, a Miro me u tome u potpunosti podržao. Nas dvoje smo pravi tim, guramo jedno drugo, podržavamo jedno drugo i sve gradimo zajedno. Drugačije ne bi bilo moguće.

- Redovno vježbate. Kako biste potaknuli druge na tjelovježbu?

- U zdravom tijelu zdrav duh, to nije floskula. Vježbamo zbog fizičkog i psihičkog zdravlja, a u ovim čudnim vremenima to je postalo prioritet svima. Napokon su se mnogi okrenuli zdravijem načinu života. To se vidi i po narudžbama sprava za vježbanje. U doba lockdowna počele su češće narudžbe za privatne teretane i taj trend se nastavio. Svi trebamo biti u dobroj formi jer kad je tijelo u treningu, imate i više energije za sve što vas očekuje kroz dan. Ne trebaju to biti dugotrajni treninzi, dovoljno je i 10 minuta dnevno. Miro je osmislio upravo takav trening koji smo snimili i objavili na Instagramu. Mnogi su nam se javili da redovito vježbaju uz nas, što nas je razveselilo.

- Kakav potencijal vidite u Istri? Vidite li sebe ovdje kao stalnog stanovnika?

- Istra je naš dragulj. Prekrasna priroda, čisto more, fina hrana i vina. Raj za hedoniste, a ja sam jedna od njih! Sve više vremena provodim u Fažani, a postoji velika vjerojatnost da se pod stare dane Miro i ja u potpunosti preselimo ovdje. No do tada imamo još puno planova u koje je Istra uključena. Sljedeći korak nam je traženje potencijalne lokacije na potezu od Fažane do Pule za naš beach bar. To će biti najveselije mjesto na obali. Naravno, cijelo uređenje već imam u glavi i u potpunosti ću ga dizajnirati, a moji koncerti će biti vrlo česti. Držite fige da nam se plan realizira, javite ako znate neku dobru lokaciju!

- Kako je biti glazbenik u vrijeme pandemije?

- Glazba je moja velika ljubav, moja primarna profesija i posao. Već godinu dana glazbenici ne nastupaju, ali i cijela event industrija s kojom smo povezani nema posla. Teška je situacija i nadamo se da će se nešto ubrzo promijeniti. Ja i dalje stvaram, pišem tekstove, odlazim u studio jer radim na albumu, a nedavno sam objavila singl Čudo. Svima nam treba čudo, bez glazbe i umjetnosti život bi bio siromašan, meni nezamisliv, zato se svaki dan budim s nadom da će stati ova pandemija i da ću moći zapjevati s mojom publikom na koncertu.

- Što kažete na pobjedničku pjesmu za Eurosong?

- Mišljenja sam da na Eurosong treba ići s brzom pjesmom i plesnim, jakim scenskim nastupom. Prošle godine s pjesmom You Will Never Break My Heart pokazala sam kako ja to zamišljam. Čestitam Albini i cijelom timu i želim joj puno sreće na Eurosongu. Mislim da ima šanse za dobar plasman.

- Poznati ste po vašem duhu i životnoj energiji. Odakle je crpite?

- Crpim je iz srca, sve kreće od moje velike životne radosti i ljubavi prema životu i ljudima. Energiju ne možete glumiti, kao ni sreću. Takva sam se rodila i svaki dan imam želju osvojiti svijet. Zato i radim na sto strana, stvaram, kreiram, pišem, vježbam. Ponekad mi je dan prekratak da napravim sve što bih željela, da popijem kavu sa svima s kojima bih htjela. Uporna sam i volim raditi, a po osmijehu me mnogi prepoznaju što je divno, zar ne?!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter