svadba godine

FOTO / HANA I PETAR POSTALI MUŽ I ŽENA. Sudbonosno "da" izrekli u crkvi sv. Dominika

| Autor: Glas Istre


u Crkvi Sv. Dominika prolomio veliki pljesak i uzvici, što bi značilo da su Petar i Hana izrekli “da” jedno drugom. Očekuje se izlazak mladenaca iz Crkve.

Obredu, o kojemu se danima pisalo i pričalo, prisustvovali su roditelji mladenaca, Vjekoslava i Tonči Huljić te Zoran i Snježana Grašo. Par je vjenčao poznati splitski svećenik, pater Jozo Čirko.

Svjedoci zavjeta bili su i Petrova sestra Buga s obitelji, Hanin brat Ivan.

Hani je pjevačica Domenica Žuvela, a Petar je na kraju imao čak tri kuma: košarkaša Dinu Rađu, slovenskog chefa, sommeliera i ugostitelja Tomaža Kaučića te Šimu, prijatelja iz djetinjstva.


Pred Crkvom su se pojavila tri crna Mercedesa. Iz prvog su izašli Hanini roditelji Tonči i Vjekoslava Huljić koji su ušli na drugi ulaz, a odmah nakon njih Petar Grašo i Hana Huljić. Pjevač je sramežljivo mahnuo okupljenim novinarima, prenosi Jutarnji list

Foto: Bozo Vukicevic / CROPIXFoto: Bozo Vukicevic / CROPIX

Pripreme za vjenčanje o kojemu bruji cijeli Split počele su još u petak navečer. Hana i Petar za svoje najbliže prijatelje i obitelj organizirali su momačko-djevojačku večer i to u restoranu Privor u Žrnovnici čiji su vlasnici Kristijan i Julija Kelam. Kelam i Grašo su dugogodišnji prijatelji, a Petar mu vjenčani kum.

gg

Bili su tu Grašini vjenčani kumovi, bivši košarkaš Dino Rađa i njegova supruga Viktorija te slovenski chef, sommelier i ugostitelj Tomaž Kavčič i njegova supruga Flavija, košarkaška legenda Žan Tabak sa suprugom Goranom, Hana s mamom Vjekoslavom i kumom Domenicom Žuvelom, Grašini roditelji Zoran i Snježana i drugi bliski prijatelji.

U subotu poslijepodne su, pak, organizirali foto-shooting u jednoj splitskoj vili uz more i snimili romantične i svečane fotografije za svoj vjenčani album.

Puno se pričalo i o vjenčanici Hane Huljić - haljini brenda Arileo, te da je njezin styling nadahnut 50-im godinama 20. stoljeća. Na nogama ima cipele Ledenko koje su prilagođene stilu haljine, a na glavi će imati i ukras kakav su često nosile mladenke u tom vremenu. Frizura i šminka splitskog frizera i vizažista Josipa Lijića upotpunila je mladenkin izgled filmske dive iz pedesetih godina.

gg

Plan je da nakon vjenčanja mladenci sretan događaj proslave s trideset do četrdeset uzvanika, najvjerojatnije u restoranu Adriatic (Grašo), koji su godinama držali pjevačevi roditelji. Restoran je poznat po odličnoj ponudi ribe i morskih plodova i tradicionalne dalmatinske kuhinje te jednom od najljepših pogleda s terase (mnogi kažu ne samo u Splitu, nego na cijelom Jadranu).

gggg

Mnogi žele vidjeti mladence s tradicionalnom tortom od krokanta u obliku katedrale Sv. Duje bez koje su splitska vjenčanja gotovo nezamisliva. Par se, inače, želio vjenčati u katedrali, simbolu Splita, no kako su željeli zadržati i privatnost koliko je to moguće kad su u pitanju dvije osobe iz javnog života, odustali su od tog plana i mjesto na kojem će izreći da tajili do posljednjeg trena.

gg

No ako ne sad, možda će Hana i Grašo tortu Sv. Duje imati na velikoj svadbenoj svečanosti koju planiraju u jesen - tad bi mladenci svoju sreću trebali podijeliti s više od 500 uzvanika te ujedno krstiti bebu koju čekaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini