KOBNA ŠETNJA OTOKOM

Smrt TV doktora tijekom odmora u Grčkoj: Evo što je pokazala obdukcija

| Autor: Novi list
Dronom je snimljen spasilački tim kako prenosi tijelo poznatog TV doktora (Reuters)

Dronom je snimljen spasilački tim kako prenosi tijelo poznatog TV doktora (Reuters)


Početna obdukcija tijela dr. Michaela Mosleyja pokazala je da je britanski liječnik i TV voditelj umro prirodnom smrću, javlja BBC.

Tijelo slavnog voditelja pronađeno je u nedjelju u stjenovitom području na grčkom otoku Symi – četiri dana nakon što je nestao.

Glasnogovornica grčke policije Konstantia Dimoglidou izjavila je za BBC kako tijekom početne obdukcije nisu pronađene ozljede na njegovom tijelu koje su mogle uzrokovati njegovu smrt.

Prema obdukciji, dr. Mosley preminuo je oko 16 sati (14:00 PST) u srijedu, na dan nestanka.

Konstantia Dimoglidou rekla je da se zasad vjeruje da je dr. Mosley umro prirodnom smrću na osnovi položaja u kojem je pronađeno njegovo tijelo, kao i na činjenici da na tijelu nema ozljeda. Naložen je toksikološki nalaz i histološki nalaz.

Kako doznaje BBC, snimke nadzornih kamera pokazuju kako dr. Mosley nestaje iz vidokruga dok se spušta niz padinu blizu mjesta gdje je njegovo tijelo kasnije pronađeno.

Snimke snimljene u blizini beach bara Agia Marina, o kojima su reporteri BBC-a obaviješteni, navodno pokazuju, kako se čini, posljednje trenutke života dr. Mosleyja, dok se spuštao niz padinu prije nego što je nestao iza zida.

Nestanak 67-godišnjeg oca četvero djece prijavljen je nakon što je napustio plažu Agios Nikolaos kako bi krenuo u šetnju u srijedu oko 13.30 po lokalnom vremenu (11:30). Grčke vlasti provele su opsežnu potragu za dr. Mosleyem u vrijeme nesnosnih vrućina.

Vrućine su toliko nesnosne da potražni pas ima opekline

Upravitelj bara pronašao je njegovo tijelo nakon što je gradonačelnik otoka "vidio nešto" pored ograde bara i upozorio osoblje, izvijestila je novinska agencija PA.

Policijski izvor izjavio je za BBC News kako je Mosley ležao mrtav "nekoliko dana".

Visoke temperature su otežale potragu te je službeni pas koji je sudjelovao u potrazi po kamenitom terenu odvezen odmah natrag u Atenu, kako bi se oporavio od iscrpljenosti i opeklina na šapama.

Pas koji je sudjelovao u potrazi iscrpljen je i ima opekline na šapama / Foto X

Supruga: Imali smo nevjerojatno sretan zajednički život

"Svladao je nevjerojatni uspon, krenuo pogrešnim putem i srušio se tamo gdje ga veliki potražni tim nije mogao lako vidjeti", rekla je supruga dr. Mosleyja, dr. Clare Bailey Mosley.

Odala je počast svom "divnom, smiješnom, ljubaznom i briljantnom" suprugu nakon "razorne" vijesti da je njegovo tijelo pronađeno. "Imali smo nevjerojatno sretan zajednički život", rekla je dr. Bailey Mosley. "Jako smo se voljeli i bili smo sretni zajedno", nadodala je.

Satelitska snimka područja u kojem je nađeno tijelo poznatog TV voditelja / Reuters

Političar Tom Watson: Promijenio mi je život

Bivši potpredsjednik Laburističke stranke lord Tom Watson također je odao počast dr. Michaelu Mosleyu.

"Meni je dr. Mosley zasigurno promijenio život. Dao mi je nadu u izlječenje", rekao je Watson, koji je ispričao da je tijekom 2018. izliječio dijabetes tipa 2 kroz doktorove savjete o prehrani i vježbanju.

Dr. Mosley studirao je medicinu u Londonu te postao liječnik, a posljednja dva desetljeća radio je kao voditelj, dokumentarist, novinar i autor. Bio je poznat po svojim TV programima, uključujući "Trust Me, I’m a Doctor" i podcast "Just One Thing". Pisao je i kolumnu za Daily Mail.

Mosley je bio zagovornik povremenog posta, odnosno dijeta 5:2 i Fast 800.

Dr. Saleyha Ahsan, koja je zajedno s Mosleyem vodila emsiiju "Trust Me, I’m a Doctor", rekla je  da je u početku snimanja bila pod velikim stresom, ali ju je dr. Mosley "gotovo odmah smirio".

"Bio je stvarno pristupačan na televiziji i upravo je takav bio u stvarnom životu. Učinio je nevjerojatne stvari za medicinu i javno zdravlje kao malotko drugi", nadodala je Saleyha Ahsan.

Plovilo obalne straže prevozi tijelo Michaela Mosleya / Reuters


Podijeli: Facebook Twiter