"tvoje lice zvuči poznato" ima novog voditelja

Filip Detelić: "Ovo mi je prvi voditeljski angažman i toliko uživam u njemu da se nadam da nije posljednji"

| Autor: Marko Dobrecović
(Snimio Luka Dubroja)

(Snimio Luka Dubroja)


Dva dana ostala su do početka nove, osme sezone popularnog šoua Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”. Pjevačko-transformacijski šou zabavnog karaktera poznat je među domaćim televizijskim gledateljstvom još otprije deset godina kada je emitirana prva sezona.

Mnogi pamtljivi televizijski trenuci proizašli su iz TLZP-a, a pratitelji šoua istom se nadaju i uoči nove sezone. Uz osmero novih kandidata određene preinake doživio je i voditeljski tandem te ocjenjivački žiri.

Uz gledateljima TLZP-a poznatog Igora Mešina, voditeljski duo činit će zagrebački glumac Filip Detelić, kojemu će ovo biti prvi voditeljski angažman.

Foto: LUKA DUBROJA

Bit ćete oduševljeni

Ocjenjivački žiri čine Goran Navojec, koji je “žirirao” u mnogim dosadašnjim sezonama, a ovoga će mu se puta priključiti natjecateljica prve sezone te pobjednica prve epizode šoua Renata Končić Minea, natjecatelj u dvjema sezonama Mario Roth te Enis Bešlagić kojemu će, osim toga što je u jednoj od prethodnih sezona bio tek gost u žiriju, ovo biti prvi pravi angažman u emisiji.

U današnjem izdanju televizijskog priloga Petkom donosimo razgovor s novim voditeljem emisije “Tvoje lice zvuči poznato”. U zanimljivom razgovoru s Filipom Detelićem dotakli smo se mnogih pojedinosti oko nove sezone šoua te njegove glumačke profesije.

Kada je javnost upoznata s novom sezonom šoua “Tvoje lice zvuči poznato”, između imena koja su poznata u tom formatu istaknulo se i vaše. Dolazite kao pojačanje i to u voditeljskoj ulozi. Je li vam to prvi voditeljski angažman?

– Tako je, ovo mi prvi voditeljski angažman i toliko uživam da se nadam da nije posljednji.

Hoće li to biti novost za vas te kako pristupate voditeljskoj ulozi?

– Budući da mi je sve ovo novo, jako se zabavljam, pa tako i pristupam novoj ulozi. Nekako sam mišljenja da će se, ako mi na sceni i u studiju budemo imali neku dobru, ludu i zabavnu energiju, to onda preslikati i na gledatelje na malim ekranima. Ako je suditi po ljudima u publici, bit će gledatelji oduševljeni.

Voditeljsku rolu dijelite s Igorom Mešinom koji je iskusan kako u tom formatu, tako i u mnogim drugima. Kako teče vaša suradnja i je li vam dao koji koristan savjet?

– Mešin me stalno savjetuje i vodi. Od početka je bio velika podrška i strpljiv kolega. Jako je važno da se slažemo i da smo energetski na istoj valnoj duljini. Kako za raditi komediju u kazalištu ili u filmu, tako isto u voditeljskim ulogama.

Igor Mešin me stalno savjetuje i vodi, od početka je bio velika podrška i strpljiv kolega.

Jako je važno da se slažemo i da smo energetski na istoj valnoj duljini.

Kako za raditi komediju u kazalištu ili u filmu, tako isto u voditeljskim ulogama

Iznenađenja za publiku

Jesu li snimanja započela te što, iz te perspektive, možete reći, koja vam je najbolja, a koja najzahtjevnija strana voditeljskog posla?

– Započeli smo sa snimanjima, a mislim da je svima zajedno najzahtjevnije kroz cijeli dan biti prisutni i u koncentraciji velikoj od jutra do navečer, ali sva sreća toliko su svi zabavni i genijalni da ništa zapravo nije teško ni problem.

I ocjenjivački žiri čine poznata lica, stoga kakva atmosfera vlada na snimanju i između svih vas koji činite šou?

– Kao što sam rekao, prezabavni su svi na sceni i oko scene, pa tako i članovi našeg žirija. Veliko je raspoloženje među nama svima i kad su kamere upaljene i kad nisu.

Kada je šou “Tvoje lice zvuči poznato” prije skoro deset godina došao u Hrvatsku, bio je vrlo originalan šou. Jeste li u minulim sezonama pratili šou, sviđa li vam se koncept te pamtite li koji upečatljiv nastup iz prošlih sezona?

– Naravno da sam pratio, od prve sezone. Puno je mojih prijatelja i kolega iz kazališta prošlo kroz šou tako da sam pratio i navijao od samog početka. Ne mogu vjerovati, evo, da sam sad i ja dio toga svega.

Najviše mi je u pamćenju ostao, naravno, naš neponovljivi Mario Petreković, ali fenomenalni su bili i moji Ana Maras, Damir Poljičak, Mia Anočić Valentić i Maja Posavec.

Ne želim insinuirati, ali i čak su se i voditelji u prošlim sezonama transformirali u velike glazbene zvijezde. Možemo li od vas očekivati isto? U kojeg biste se izvođača iz bogate glazbene povijesti rado maskirali i utjelovili ga?

– Uf, nadam se da voditelji ove godine neće morati nastupati (smijeh) jer sam baš jako loš u pjevanju i ne bih pokraj ovih genijalaca od kandidata baš ja revao na sceni. No, vidjet ćemo što će sezona donijeti. Imamo Mešin i ja neka svoja nova iznenađenja za publiku.

Foto: LUKA DUBROJA
Foto: LUKA DUBROJA

Najdraži Balašević

Govoreći o tome, koji su vaši glazbeni odabiri? Koji se izvođači i pjesme rado nađu na vašoj playlisti?

– Ako bih morao odabrati jedno ime sa svjetske glazbene scene, odabrao bih uvijek i zauvijek najveću dušu s ovih prostora, vječnog dječaka i panonskog mornara Balaševića. Mislim da ne prođe dan bez da bar jednu njegovu pjesmu poslušam.

Vaša radna svakodnevica ipak je glumačka. Ako je vjerovati internetu, član ste kazališta Kerempuh. Osvojili ste i glumačke nagrade, no na kojim predstava i projektima trenutačno radite?

– U mom Kerempuhu u tijeku su pripreme za novu premijeru predstave “Smrt na dopustu” Kokana Mladenovića. Paralelno u kazalištu Moruzgva, kod naše Ecije Ojdanić, Petra Kurtela, Matija Šakorkonja i ja s Krešom Dolenčićem pripremamo jednu sjajnu komediju. U ljeto se planira dugo očekivani nastavak filma “ZG80” tako da i to jedva čekam.

Hoću li pogriješiti ako kažem da je uloga Bube u filmu “ZG80” jedna od vaših pamtljivijih uloga? Film “ZG80” spoj je komedije i navijačke avanture. Iz tog filma citiraju se brojne replike, pa i one vaše. Prepoznaju li vas ljudi još uvijek kao Bubu?

– Naravno, deset godina je prošlo od snimanja filma, a i dalje su likovi rado viđeni, gleda se film, pozdravljaju nas na ulici i svi pitaju kad će nastavak. Evo, napokon će ove godine.

Film “ZG80” imao je velik odjek kad je bio objavljen, a i danas se rado gleda. Kako se prisjećate snimanja tog filma? Većinu glumačke podjele činila je jaka muška ekipa. Po čemu najviše pamtite taj film i je li snimanje bilo jednako zabavno kao što je to konačni proizvod?

– Snimanje “ZG80” odvijalo se velikom većinom u Beogradu, tako da vam ne mogu ni opisati koliko nam je bilo zabavno i ludo. Puno smo snimali i radili, ali koristili smo i svaku priliku da osjetimo beogradski život koji ne staje. Odlični su bili kolege iz Srbije, ostali smo veliki prijatelji, sad oni dolaze nama u Zagreb i znam da će biti nezaboravno, tako da svi jedva čekamo.

Nastavak “ZG80”

Prije dva mjeseca u medije je došla vijest kako je HAVC dodjeljivao sredstva za nove filmove među kojima stoji i “ZG90”, nastavak filma kojeg smo se dotakli. Što možete reći o tome? Hoćemo li Bubu i ekipu gledati u novim avanturama?

– Mislim da će “ZG90” biti još uspješniji i gledaniji od prethodnog.

Da spojimo teme ovog razgovora, vaši partneri iz “ZG80” Rene Bitorajac i Mario Petreković imali su svoje važne ulogu i u šou “Tvoje lice zvuči poznato”. Jesu li vam rekli koju pametnu uočui vaše TLZP avanture?

– Iskreno, nisam se čuo ni s jednim od njih dvojice vezano uz angažman u TLZP jer imamo toliko obaveza da nisam na to ni pomislio. Naravno da me zanima što će Rene reći o tome kako sam se snašao jer je dugo bio u tandemu s Mešinom. K tome, s Tarikom Filipovićem sam u Kerempuhu na probama, a to su sve velikani ovog posla. Nadam se da će biti zadovoljni i ponosni.

Dotakli smo se kazališta, filma i televizije. Zašto volite svaki od tih scenskih izraza te možete li odabrati najdraži?

– Kazalište je ipak najveća ljubav. Tamo se osjećam najsigurnije i Kerempuh gledam kao svoj drugi dom, ponekad i prvi (smijeh). Predivno mi je na Novoj TV, stvarno imam samo riječi hvale za sve ljude vezane uz projekt, ali bez svog Kerempuha ne bih mogao.

Tko vam je tijekom karijere dao nabjolji savjet i kako je on glasio? Što ste, tijekom glumačke karijere, naučili o sebi, drugima, glumi, svemu ostalom?

– Stvarno sam u dosadašnjoj karijeri u kazalištu i na snimanjima imao priliku raditi s toliko genijalnih i velikih ljudi. Jako puno predivnih trenutaka nosim u sebi, kao i savjeta i rečenica i situacija koje su me obilježile i definirale kao čovjeka. Znam da je još dug put ispred mene i s veseljem jedva čekam što mi sve još ovaj predivan posao nosi.

Foto: LUKA DUBROJA
Foto: LUKA DUBROJA

Dinamo i nogomet

Uz poslovnu svakodnevicu, kako se opuštate i čime se bavite u slobodno vrijeme? Imate li hobi te, nimalo nevažno, čuvate li dijete u sebi?

– Dinamo i nogomet i onda dugo, dugo ništa. Čuvam dijete u sebi, ipak sam DETE-lić, ne mogu pobjeći od toga i da hoću.

Budući da je ovo intervju za naš televizijski prilog, koja su vaša omiljena TV lica nevezano uz to kojom se televizijskom formom bave?

– Kakav bih ja to sad kolega bio da ne kažem da mi je najdraži Igor Mešin!

I za kraj, kada ne proizvodite tv program, uz koje se sadržaje (emisije, filmovi, serije…) opuštate u slobodno vrijeme? Govorili smo o nogometu kroz pitanja, pa pratite li pozorno koje nogometno natjecanje?

– Obožavam filmove Toma Hanksa, najdraži mi je “Forrest Gump”, veliki sam fan “Gospodara prstenova”, trilogiju sam sigurno pogledao više od sto puta. Ne propuštam sve što Nolan napravi.

Od komičara si svakodnevno puštam Jima Carreyja, Rowana Atkinsona, Robina Williamsa i, naravno, Rickyja Gervaisa. Genijalci! Liga prvaka se naravno gleda, kao i Dinamo kad god mogu. Napeto je ove sezone, napokon, i jasno očekujem da titula ostane na Maksimiru!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater