EUROSONG

Dora se sljedeće godine vraća u Opatiju? "Koliko sam saznao, to je vrlo izgledno"

| Autor: Novi list
(Snimio: Marko Prpic/Pixsell)

(Snimio: Marko Prpic/Pixsell)


Opatijsku vijećnicu SDP-a Đeni Hrvatin na sjednici Gradskog vijeća zanimalo je uslijed čega se “Dora” ove godine nije održala u Opatiji?

Odgovorio joj je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, koji je naveo da je takva bila odluka HRT-a.

No, s obzirom da je bio u publici na finalnoj večeri festivala, koliko je na licu mjesta mogao saznati, vrlo je izgledno da bi se ova manifestacija već 2025. godine mogla vratiti u Opatiju.

Podsjetimo, HRT je ove godine izbor hrvatske pjesme za Eurosong naprasno odlučio preseliti u svoj studio na Prisavlju.

Kritike na Doru 2024.

Međutim, tri večeri Dore, a pogotovo se to osjetilo tijekom prvog polufinala, bile su obilježene nizom tehničkih problema, što je dovelo do falšanja i raznih drugih nevolja za više izvođača.

Posebno je u obje večeri zbog toga stradala Natalie Balmix, a HRT je u finalu imao i tehničkih problema s prijenosom programa prije nastupa Borisa Štoka.

Riječki pjevač je uredno najavljen, no gledatelje je dočekala samo zamračena pozornica, a stvar je onda bio prisiljen spašavati voditelj Duško Ćurlić, dok tehničari nisu sredili probleme sa Štokovom slušalicom.

Sve to nije prošlo neopaženo na društvenim mrežama, gdje su oni kritičniji sve zajedno opisivali i kao “seosku priredbu”.

A što pobijedi li Lasagna?

Ne čudi stoga što HRT razmišlja vratiti “dite materi”, jer u Opatiji su održana sva najbolja izdanja ove priredbe, s produkcijom na doista visokoj razini.

Doduše, imajući u vidu da je Baby Lasagna jučer izbio na prvo mjesto kladionica koje prognoziraju pobjednika Eurosonga, pitanje je što će se dogoditi s HRT-ovim planovima, uspije li hrvatski predstavnik ostvariti povijesni rezultat, neviđen još od osamostaljenja.

Podsjetimo, prvi i zasad posljednji europski izbor za pjesmu Eurovizije u Hrvatskoj je održan 5. svibnja 1990. godine u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Natjecanje u Zagrebu omogućila je godinu dana prije u švicarskom gradu Lausanneu zadarska grupa Riva pobijedivši s pjesmom “Rock me!”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater