Ekaterina "Katja" Mizulina 

Plavokosa povjesničarka nova je cura Vladimira Putina? "Uvijek mu je pristajao tip Barbie djevojaka"

| Autor: Glas Istre
(Foto: Instagram Screenshot)

(Foto: Instagram Screenshot)


Prema novim izvješćima, ruski predsjednik Vladimir Putin bio je romantično povezan s plavokosom povjesničarkom koja je 32 godine mlađa od njega.

Ekaterina “Katja” Mizulina (39), povjesničarka je umjetnosti koja se školovala u Velikoj Britaniji, i koja vodi rusku prokremaljsku Ligu za siguran internet, gdje služi kao Putinova “čuvarica morala”. Točnije, radi na ušutkavanju Putinovih kritičara na internetu, pri čemu joj je u posebno u fokusu rat u Ukrajini, a sve pod krinkom zaštite djece.

“Mizulina je potpuno po Putinovom ukusu. Taj Barbie tip djevojaka mu je uvijek jako dobro pristajao”, rekla je ruska aktivistica za ljudska prava Olga Romanova za ukrajinski Channel 24.

“Putin ima 71 godinu, ali je čovjek u punom cvatu”, dodala je.

Ruski lider se 2014. razveo od supruge Ljudmile s kojom je bio 30 godina u braku. Dugo ga se povezivalo s 40-godišnjom bivšom olimpijskom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, a vjeruje se da par ima dvoje ili troje djece.

No, neki ukrajinski mediji i nezavisni ruski Telegram kanali navode da je Putin u Mizulini pronašao “novu želju za druženjem” te da su se nedavno zbližili.

Mizulina je 2004. godine diplomirala povijest umjetnosti i indonezijski jezik u Školi za orijentalne i afričke studije u Londonu. Ona se također zalagala za cenzuru na webu, novčane kazne i sankcije protiv medija i društvenih mreža.

Kako prenosi New York Post, Mizulina je u govoru u svibnju 2022. poručila: “Prvo ćemo očistiti Ukrajinu od nacista, a onda ćemo doći do Googlea i Wikipedije.”

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini