GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Špageti "alla Pino Silvestre"

| Autor: The Outlaw Chef


Ponekad, ali samo ponekad pokušamo se sjetiti nečeg novog, nečeg drugačijeg. Baziranog na onome što bi moglo po prvi puta izaći u svijet, a onda sami sebi kažemo: "Ma neee, ti nije dobra ideja jer je skroz drugačije, pa od vajka su delali tako".

I onda odbacimo tu ideju i napravimo nešto klasično, vrlo slično kao i inače. Ova mi je ideja pala usred noći: napraviti špagete s iglicama bora pinete, i ustao sam iz kreveta, obukao svoju staru trenerku, stavio kapuljaču na glavu i došetao do obližnje šumice, pospan dok je kišica lagano sipila naokolo, s namjerom da naberem nekoliko grančica bora te da večeras napravim špagete.

I znam što sad neki od vas misle o meni, to uopće nije bitno… bitno je ono što ja mislim o sebi.

Na kraju krajeva, brod koji tone negdje na morskoj pučini, ne potone zbog sveg onog mora koje se nalazi oko njega, već potone zbog vode koja se nalazi u njemu i prodire u njega... Dakle , zakuhajmo situaciju!

Složenost: Full jednostavno

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Špageti "alla Pino Silvestre"

Sastojci za 2 osobe:

  • 30 dkg špageta No5
  • manji stručak borovih (bor pin) iglica
  • 0,4 dcl maslinovog ulja
  • pola jušne žličice zelenog papra u zrnu
  • 1 manja šaka oraha
  • jušna žlica meda
  • čajna žlica krupne nejodirane morske soli

Priprema:

U kipućoj slanoj vodi skuhamo špagete No5 da budu malo više "al dente" (da budu kuhani cca 70%), jer ćemo ih još pržiti u tavi.

Oštrim nožem narežemo manji stručak iglica od bora (pin) koje smo netom ubrali sa pina. Također narežemo na nešto krupnije, ali još uvijek sitno manju šaku oraha.

Zeleni papar u zrnu isjeckamo, nožem čisto da svako zrno bude prerezano. Nakon što smo skuhali špagete na cca 60%… cca 6 do 7 minuta, bacimo ih na tavu sa zagrijanim maslinovim uljem, zatim uz konstantno miješanje dodamo sitno nasjeckane iglice pina, čajnu žlicu nejodirane morske soli, nasjeckani zeleni papar, jušnu žlicu meda i jednu kaciolu vode.

Miješamo konstantno 7 do 10 minuta, pa kad voda ishlapi maknemo s izvora topline. Na velikom plitkom tanjuru serviramo na način da špagete zarolamo velikom vilicom sa dva roga pa ih položimo na tanjur. Po špagetima stavimo jušnom žlicom nasjeckane orahe, iglice pina i umak od meda i maslinova ulja.

Sve možemo još dekorirati s još nekoliko cijelih iglica pina, i vaše jelo je spremno za konzumaciju. Ne zaboravite iglice pina vrlo su bogat izvor vitamina C, a od njih uz pomoć limuna i meda možete napraviti odličan blago aromatičan čaj… Dobar tek, dragi ljudi!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of