KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Za vruće ljetne dane predlažemo hladnu tjesteninu s jajima, feta sirom i slanutkom

| Autor: Glas Istre
Šurlice sa slanutkom i feta sirom (Berislava Picek/Cropix)

Šurlice sa slanutkom i feta sirom (Berislava Picek/Cropix)


Što danas kuhati dok su vani paklene vrućine. Što uopće jesti ljeti, koje namirnice izabrati, posebna su tema. Donosimo recept za jednostavnu hladnu tjesteninu s jajima, slanutkom i feta sirom. U ovom slučaju upotrijebljene su šurlice, ali prikladna je bilo koja tjestenina koja vam je pri ruci.

Sastojci:

250 g tjestenine

150 g feta sira

100 g konzerviranog slanutka

2 tvrdo kuhana jajeta

sol, papar

maslinovo ulje

ocat

 Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom izvadite paštu u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. Jaja skuhajte i ohladite.

Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte slanutak i promiješajte. Izrežite tvrdo kuhana jaja na željeno komadiće. Dodajte feta sir natrgan na manje komade i začine, pa sve sjedinite laganim miješanjem. Odmah poslužite. U originalnom receptu ima i jedan malo neobičan dodataka, narezan je i kivi koji daje slatkoću kiselom jelu, takozvan gušt - agrodolce. Tko voli nek izvoli. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum