KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Svinjska vratina s lukom i pivom - konkretno jelo za ljubitelje mesa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Vratina je zbog svoje mekanosti i sočnosti odlična za brojna ukusna jela. Ovo je konkretno jelo za prave mesoljupce i brzi ručak.

Vratina se može marinirati dan ranije kako bi meso još sočnije, no pripremljeno na ovaj način neće izgubiti na okusu.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 odreska svinjske vratine
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice svinjske masti
  • 1 veća glavica luka
  • 150 ml goveđeg temeljca
  • 125 ml svjetlog piva
  • mljevena crvena paprika

Priprema:

Odreske vratine posolite i popaprite. Popržite ih u dubljoj tavi na masti, s obje strane, dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite i stavite na tanjur.

U tavu stavite nasjeckani luk, posolite ga, dodajte mljevenu crvenu papriku te zalijte temeljcem.

Pirjajte dok ne omekša. Zatim vratite u tavu odreske, zalijte pivom i pirjajte još 15-ak minuta.

Poslužite preliveno umakom s lukom i pire krumpirom.

Izvor: Volim meso

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama