KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavan kolač od griza

Ilustracija

Ilustracija


Postoje tako ti neki kolači koji su toliko jednostavni da često ne dođu na red za pripremu u našoj kuhinji, a onda jedno popodne, uz šalicu kave i razgovora, usput pripremimo i takav kolač. Recept je preuzet s portala Slatkopedija.

Sastojci:

1 l mlijeka

100 g maslaca

200 g griza

6 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

korica limuna

šećer u prahu

Priprema:

U lonac stavite litru mlijeka, maslac izrezan na komadiće i griz te kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i ne proključa. Ostavite u loncu da se malo prohladi.

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom da se zagrije.

Razdvojite bjelanjke i žumanjke.

U posudu sa žumanjcima dodajte šećer, vanilin šećer i koricu limuna pa pjenasto izmiješajte.

U drugoj posudi napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Pjenastoj smjesi od žumanjaka i šećera malo po malo, miješajući neprestano pjenjačom, dodajte skuhani griz. Nakon toga, i dalje neprestano miješajući pjenjačom, postepeno dodajte bjelanjke.

Dobivenu jednoličnu smjesu stavite u lim za pečenje dimenzija 30×18 cm obložen papirom za pečenje te pecite između 30 i 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice. Čačkalicom provjerite je li pečeno.

Gotovi kolač izvadite iz pećnice te ga ostavite da se skroz ohladi u limu za pečenje. Ohlađeni kolač izvadite iz lima za pečenje, izrežite na jednake komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater