KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Evo odličnog recepta za uskrsnu slasticu - pinca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Prenosimo vam i recept Zdenke Jakus za izvrsnu uskrsnu pincu.

Sastojci:

1 kg brašna

20 dkg šećera

4 decilitra mlakog mlijeka

8 dkg maslaca ili masti

naribana korica jednog limuna i jedne naranče

10 dkg grožđica namočenih u rakiji

dva cijela jaja i još dva žutanjka

8 dkg kvasca.

Priprema:

Od svih ovih sastojaka treba dobro zamijesiti tijesto, pustiti ga da odstoji sat vremena, zatim premijesiti i pustiti da se diže još sat vremena, i zatim staviti peći, u pećnici na 180 stupnjeva jedan sat, ili na ognjišću pod čeripnjom 45 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum