KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Crni rižoto sa sipama i šparugama

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Ilustracija (S. DRESCHLER)

Pravi majstori svakom jelu nekim sastojkom daju poseban gušt, a ovdje donosimo kako pripremiti crni rižoto sa sipama i šparugama po recepturi kaštelirskog restorana Žardin.

Sastojci:

  • Kapula
  • Češnjak
  • Zaleđena sipa
  • Crnilo od sipe
  • Bijelo vino
  • Peršin
  • Riža

Na maslinovom ulju dinsta se najprije luk, zatim se dodaje češnjak, a kada se luk karamelizira dodaje se nasjeckana prethodno zaleđena sipa, koja se zatim lagano dinsta uz postupno dodavanje crnila.

Kad sipa omekša dodaje se bijelo vino, pa kad vino ispari pred kraj se dodaje friško kosani peršin i ostali začini.

Riža se kuha odvojeno do al dente razine.

Dok je još malo tvrda dodaje se u šugo koje se zatim uz još malo dinstanja dogotovi.

Pred sam kraj dodaje se maslac kojim se postiže kremasti okus.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini