KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Može biti dodatak ljetnim slasticama, ali i prilog mesnim jelima - otkrivamo vam jednostavan recept za DŽEM OD MARELICA

| Autor: Glas Istre

Ukusni džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnim slasticama, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slastan džem prateći ova tri jednostavna koraka. Donosimo vam recept koji preporuča zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

1,5 kg svježih marelica

1 kg šećera

200 ml jabučnog soka

1 veći limun

komadić maslaca

PRIPREMA:

Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite marelice na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte jabučni sok. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa prokuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.

Smjesi dodajte šećer i sok jednog limuna, pa promiješajte i pustite da krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

Maknite lonac s vatre te skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterilizrane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET:

Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjur (tanjur stavite u zamrzivač da biste ga odgovarajuće ohladili). Pričekajte minutu. Ako tanjur možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite kuhati voćnu smjesu.


Podijeli: Facebook Twiter