(Photo by Andrik Langfield on Unsplash)
Blagdani ne moraju značiti sate provedene u kuhinji. Uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i malo dobre volje, na roštilju se može pripremiti prava svečana gozba koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 30 – 40 minuta
Porcije: 6 – 8 osoba
Meso i kobasice
Povrće za roštilj
Marinada za meso
Prilog
Mariniranje mesa
U velikoj zdjeli pomiješati sve sastojke za marinadu. Meso narezati na srednje debele komade, dobro premazati marinadom, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje dva sata, a idealno preko noći.
Priprema povrća
Paprike i tikvice narezati na ploške ili trakice, luk na kolutove. Povrće lagano premazati maslinovim uljem i posoliti.
Pečenje na roštilju
Roštilj dobro zagrijati prije pečenja. Najprije staviti meso koje se duže peče, poput svinjetine i bataka, a potom piletinu, kobasice i povrće. Povrće peći kratko, tek toliko da dobije tragove roštilja i ostane sočno.
Posluživanje
Pečeno meso složiti na veliki pladanj, okružiti pečenim povrćem i rajčicama. Poslužiti uz pečeni krumpir ili kruh te svježu salatu.
Dobar tek!