KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Jednostavan blagdanski roštilj

| Autor: Glas Istre
(Photo by Andrik Langfield on Unsplash)

(Photo by Andrik Langfield on Unsplash)


Blagdani ne moraju značiti sate provedene u kuhinji. Uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i malo dobre volje, na roštilju se može pripremiti prava svečana gozba koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 30 – 40 minuta

Porcije: 6 – 8 osoba

Sastojci

Meso i kobasice

  • 1 kg svinjskog vrata ili kotleta
  • 1 kg pilećih bataka i zabataka
  • 500 g domaćih kobasica ili krvavica

Povrće za roštilj

  • 3 paprike (crvena, žuta, zelena)
  • 3 tikvice
  • 2 crvena luka
  • 250 g cherry rajčica na grančici

Marinada za meso

  • 100 ml maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica meda
  • 2 žličice senfa
  • 1 žlica svježeg ružmarina ili timijana
  • sol i svježe mljeveni papar po ukusu

Prilog

  • krumpir pečen u foliji ili svježi kruh
  • miješana salata po želji

Priprema

Mariniranje mesa

U velikoj zdjeli pomiješati sve sastojke za marinadu. Meso narezati na srednje debele komade, dobro premazati marinadom, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje dva sata, a idealno preko noći.

Priprema povrća

Paprike i tikvice narezati na ploške ili trakice, luk na kolutove. Povrće lagano premazati maslinovim uljem i posoliti.

Pečenje na roštilju

Roštilj dobro zagrijati prije pečenja. Najprije staviti meso koje se duže peče, poput svinjetine i bataka, a potom piletinu, kobasice i povrće. Povrće peći kratko, tek toliko da dobije tragove roštilja i ostane sočno.

Posluživanje

Pečeno meso složiti na veliki pladanj, okružiti pečenim povrćem i rajčicama. Poslužiti uz pečeni krumpir ili kruh te svježu salatu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama