KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Francuski omlet - jednostavno i ukusno jelo koje se brzo priprema

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Koja je razlika između omleta i kajgane? U najkraćim crtama - omlet je neka vrsta sofisticirane kajgane. Priprema je vrlo kratka i jednostavna, a francuski omlet je idealan za lagani doručak, marendu ili ručak - koji će vam dati dovoljno energije za nastavak dana. Možete svoj omlet obogatiti i dodatnim sastojcima po želji - primjerice, možete dodati nasjeckanu rajčicu, gljive, špinat, pancetu… pa ćete imati punjeni omlet. Donosimo vam recept za osnovni omlet, a ostatak recepture - prepuštamo vašoj kreativnosti. Za pripremu će vam trebati oko dvije minute.

 

Sastojci za jednu osobu:

  • 3 jaja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar 

Priprema:

U maloj posudi razbijte tri jaja i dobro ih zamutite, začinite solju i paprom, a po potrebi dodajte i 15 ml vode da omlet bude lakši i prozračniji.

Stavite tavu za omlet na jaku vatru, a kad se tava dobro zagrijala, dodajte maslinovo ulje. Nemojte uzeti preveliku tavu, da vam omlet ne bude pretanak i "suh".

Ulijte jaja u tavu, pa energično tresite tavu naprijed-nazad i miješajte jaja vilicom u tavi.

Kad su jaja dovoljno pečena sa stražnje strane (s prednje mora izgledati vlažno i pomalo sirovo), ako želite dodajte punjenje (rajčice, gljive i slično), pa presavijte rub omleta prema sredini tave.

Nakon što ste došli do sredine posude, zarolajte omlet do kraja u oblik valjka.

Omlet mora biti sočan iznutra, a izvana mekan i žut.

Servirajte na plitkom tanjuru.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter