BLIZU GRADA, BLIZU SRCA - AROUND ZAGREB

Najljepše "zelene priče" Zagreba i njegove okolice

| Autor: Promo

"Around Zagreb" donosi brojne ideje za inspirativne izlete, kreativne primjere kako provesti, primjerice, tri dana u Zagrebu i okolici, najzanimljivije gastronomske preporuke te popis kulturnih i zabavnih događanja za istinsko upoznavanje hrvatske metropole i prekrasnog zelenog prstena koji ga okružuje

Već na prvi pogled jasno je da Zagrebu ne manjka zelenila. I u najužem centru ulični život presijecaju elegantni parkovi i trgovi, stvoreni za opuštanje. Gotovo iza ugla, tu su hladovita park-šuma Tuškanac i veličanstveni park Maksimir. Smješten između gore Medvednice i rijeke Save, Zagreb nudi mnoštvo mogućnosti za pasivno ili aktivno uživanje na svježem zraku. Zapravo, uopće i ne morate napustiti područje grada da biste se prepustili sportovima i aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje, ribolov, golf ili biciklizam.

Blizu grada, blizu srca - Around Zagreb

Ipak, pogreška je ne zaviriti u okolicu izvan granica Zagreba, njegovo najljepše dvorište. Zagrebačkoj županiji tepamo da je zeleni prsten grada, jer ga okružuje obiljem prirodnih ljepota i malim mjestima idealnima za brz i siguran bijeg od vreve. Potpuno u suprotnosti s ritmom velegrada, život u većinom ruralnoj okolici mnogo je sporiji i usklađeniji s prirodom. Boravak u čistoj prirodi s prekrasnim vidicima i impresivnom florom i faunom izletnicima vraća energiju i širi vidike. Krajolik u rasponu od šumovitoga gorja do riječnih dolina i močvara premrežen je biciklističkim, pješačkim i planinarskim stazama. Idilični zaseoci i kuće za odmor tu su da pokažu pravo značenje pojma ladanje. Zagreb doista ima sreće živjeti u okruženju kakvo samo poželjeti može, u sigurnoj i mirnoj zelenoj oazi koja ga grli.

Blizu grada, blizu srca - Around Zagreb

Kroz novi projekt „Blizu grada, blizu srca“ / „Around Zagreb“, Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica Zagrebačke županije, kreirale su jedinstvenu platformu putem koje zajednički promoviraju bogatu turističku ponudu Zagreba i zagrebačkog zelenog prstena.

„Around Zagreb“ donosi brojne ideje za inspirativne izlete, kreativne primjere kako provesti, primjerice, tri dana u Zagrebu i okolici, najzanimljivije gastronomske preporuke te popis kulturnih i zabavnih događanja za istinsko upoznavanje hrvatske metropole i prekrasnog zelenog prstena koji ga okružuje.

Blizu grada, blizu srca - Around Zagreb

U vrijeme kada je zdravstvena situacija svugdje u svijetu pod povećalom, kada je važno pridržavati se novih pravila društvenog ponašanja, kada se želimo vratiti osnovama - obitelji, prijateljima, prirodi itd. mijenjaju se i trendovi turističkih putovanja. Upravo na tim temeljima počiva i nova ponuda Zagreba i okolice, koja u fokusu ima boravak u prirodi, zelene gradske oaze i općenito boravak na otvorenom, s naglaskom na zdravlje, sigurnost i održivost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater