destinacije

Imamo popis najsigurnijih i najopasnijih zemalja za putovanje u 2024. godini

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Razmišljate li o tome kamo otputovati iduće godine, u planiranju bi vam mogla koristiti interaktivna karta međunarodne organizacije International SOS koja pokazuje koje su to najsigurnije, a koje najopasnije zemlje na svijetu.

Tako je Južni Sudan, Libiju, Afganistan, Siriju, Ukrajinu i Irak u narednoj godini bolje izbjegavati, a među najbezbrižnijim zemljama su Grenland, Finska, Norveška, Island i Luksemburg.

Interaktivna godišnja karta osmišljava se prema rizicima od kriminala, društvenih i političkih nemira, a od ove godine uvršten je i utjecaj klimatskih promjena na sigurnost putnika, piše Pun Kufer.

Sukobi koji se razvijaju u Gazi, Libanonu, Rusiji i diljem afričke regije Sahel doveli su do povećanja rizika za putnike na tim područjima. Zbog kriminala i nemira Venezuela, Honduras i Haiti također nose visoki sigurnosni rizik.

Negativni utjecaji klimatskih promjena odnosi se na globalni porast temperatura pa se tako u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji rizik smatra niskim, ali u zemljama kao što su Nigerija, Demokratska Republika Kongo i Sirija, vrlo je visok.

U kategoriji klimatskih promjena Hrvatska, Italija i Bosna i Hercegovina nose nizak rizik, a Austrija, Mađarska i Slovenija su još sigurnije.

Interaktivnu kartu koja vam može pomoći prilikom planiranja putovanja možete pronaći na ovom linku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater