NAJNOVIJEOGLASILI SE ČELNICI ŽUPANIJE I GRADA

Župan Flego i gradonačelnik Miletić: „Ne zatvarajte brodogradilišta i utvrdite odgovornost svih“

(M. MIJOŠEK)

Istarska županija i Grad Pula prvi su pozvali DORH, odnosno resorne državne institucije da istraže apsolutno svaki segment poslovanja Uljanika. Izuzetno je važno, posebno u ovim neizvjesnim okolnostima u kojima se danas nalazi Uljanik, da se raščisti svaka sumnja i utvrdi odgovornost svih koji su Uljanik doveli do ponora, uključujući odgovornost i (ne)rad/nečinjenje same države.

Današnjom akcijom istražnih organa, državna tijela su po prvi puta reagirala na poslovanje Uljanika. Nažalost, riječ je o reakciji, a ne proaktivnom nadzoru države uz koji Uljanik vjerojatno ne bi bio u situaciji u kojoj se danas nalazi.  

Na kraju, apeliramo na Vladu da ne koristi današnju situaciju kako bi skrenula pozornost i konačno poručila radnicima da traže drugi posao, što je jučer radnicima 3. maja okrutno poručio potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Bez obzira na ishod ove istrage, Uljaniku treba dati šansu, uz novu odgovornu upravu i adekvatan nadzor države. Brodogradnja je posljednja preostala velika industrijska grana u Hrvatskoj u kojoj radi velik broj radnika. Zatvaranje Uljanika i 3. maja ostavilo bi tisuće ljudi na ulici i označilo bi kraj brodogradnje u Hrvatskoj, stoji u zajedničkom priopćenju gradonačelnika i župana.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam