REAKCIJA GRADONAČELNIKA

ZORIČIĆ: Razočaran sam mišljenjem arhitekata, ali nogometni teren na Valkanama će se izgraditi

| Autor: Marcello ROSANDA
Filip Zoričić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Filip Zoričić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić komentirao je za Glas Istre odbijenicu koju su važni projekti na Valkanama dobili od Društva arhitekata Istre (DAI).

- Čim sam dobio to mišljenje odmah sam kontaktirao NK Uljanik. Dogovorili smo da ću u utorak, 1. ožujka, otići u klub i roditeljima predstaviti u kojoj je fazi projekt. Došlo je mišljenje društva arhitekata zbog kojeg sam razočaran, jer ne mogu shvatiti kako je moguće da se uz svu tehnologiju i volju ne može pronaći način da spomenik i igralište žive jedno pored drugog, kaže Zoričić i dodaje da je u radnu skupinu za prostorno planiranje pozvao arhitekte iz istarskog udruženja te da i dalje vjeruje da ti ljudi žele najbolje za Pulu.

- Vjerujem da možemo pronaći rješenje koje će biti dobro za sve. U pitanju je preko 400 djece, HNS nam donira travu i mi smo u proračunu isplanirali kreditna sredstva za to, tako da je itekako jasno da će teren na Valkanama biti. Gradsko vijeće ionako je u prosincu 2020. godine donijelo Odluku o izradi II. Izmjene i dopune UPU Lungomare kojom su utvrđeni temeljni razlozi radi kojih se pristupa izradi, a to su: preispitivanje planskih rješenja u dijelu nogometnog igrališta te površina sportske namjene, kaže Zoričić.

- DAI se u svome mišljenju dotiče planskih rješenja cijele lokacije, dok je predmet Odluke o kojoj govorimo samo nogometno igralište. Zagovaram sveobuhvatno sagledavanje planskih rješenja, ali u ovom trenutku želim riješiti samo pitanje terena, jer su u pitanju djeca i njihov razvoj, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Na negativno mišljenje o hotelu, koji je predviđen pored igrališta, nije se izjasnio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter