NESUĐENI STUDIJ PODIGAO TENZIJE

ZAGREB ODBIO POKRETANJE MEDICINSKOG FAKULTETA U PULI. PULA ŽESTOKO ODGOVARA: Dekan Krešimir Pavelić tvrdi da Nacionalno vijeće za znanost laže. "Mi znamo tko stoji iza svega, a studij možemo pokrenuti i na talijanskom jeziku"

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Krešimir Pavelić

Krešimir Pavelić


Nakon što Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj nije dalo svoju suglasnost da se u Puli pokrene studij medicine, dekan Medicinskog fakulteta u Puli dr. Krešimir Pavelić kaže da je to Vijeće prekršilo svoje ingerencije jer je raspravljalo o meritumu studija, što nisu smjeli.

"To saznajemo od ljudi koji bili na spomenutoj sjednici. Vijeće je moralo raspravljati samo o tome postoje li uvjeti za integrirani studij ili ne. Na to su ih upozoravali na sjednici. Ako je stvarno tako - moramo čekati da vidimo zapisnike sa sjednice. Onda ćemo Nacionalno vijeće tužiti sudu i vjerojatno ćemo tužbu dobiti jer su radili mimo svojih ingerencija", kaže Pavelić, dodavši da će, kada dobiju službenu informaciju, razgovarati o alternativama.

"Imamo ih puno, ovo je samo jedna mogućnost za studij medicine u Puli. Možemo napraviti studij na talijanskom ili talijansko-engleskom, talijansko-hrvatskom i slično, naš studij je utemeljen na čvrstim temeljima. Činjenica je kako su na Nacionalnom vijeću lagali, odnosno nisu čitali dokumentaciju i ulazili su u problematiku koja je recenzirana na međunarodnom nivou. Oni nemaju više što o tome raspravljati, to je gotovo. Usaglašen je naš studij s europskim direktivama, nema razloga da se Nacionalno vijeće upušta u akrobacije koje su poduzeli. Mi znamo tko iza toga stoji, ali treba prvo vidjeti što je bilo službeno, pa ćemo reagirati", rekao je Pavelić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum