DRUGAČIJE MIŠLJENJE

VLADO ŠEGON, PULJANIN KOJI SE GLASNO PROTIVI CJEPIVU: Mi nismo antivakseri, samo smo informiraniji od drugih i NE ŽELIMO SE CIJEPITI!

Svi ovi naši koji guraju ljude na cijepljenje, od političara, vatrogasaca, policajaca, pojma nemaju o samom cjepivu i nitko od njih ne odgovara za posljedice. Oni možda jesu infektolozi, međutim cjepivo, proizvodnja cjepiva i njihov sastav, je nešto potpuno drugo, ističe Vlado Šegon

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Vlado Šegon (Snimio Milivoj Mijošek)

Vlado Šegon (Snimio Milivoj Mijošek)


"Nisam protiv cijepljenja, što već dugi niz godina ponavljam. Svi ljudi koji danas traže svoje pravo izbora kad je u pitanju cijepljenje, njih oko 95 posto, nije protiv cijepljenja, odnosno nisu antivakseri. Tko se želi cijepiti, neka se cijepi dva, tri, pet, deset puta ako želi. Međutim, mi koji smo pokrenuli to pitanje i koji smatramo da smo daleko informiraniji nego bilo tko drugi ne želimo se cijepiti", kaže nam na početku razgovora Vlado Šegon, sudionik i jedan od govornika na pulskom skupu podrške Krešimiru Paveliću, smijenjenom dekanu Medicinskog fakulteta u Puli koji je zagovarao ukidanje cijepljenja. Podsjetimo, na mirnom prosvjedu održanom u subotu u centru Pule okupljeni su izrazili svoje kritike o cijepljenju, covid potvrdama i Stožeru.

Šegon se osvrće na važnost informiranog pristanka za cijepljenje, pa objašnjava da se on i njegovi istomišljenici zalažu za to da svatko ima pravo dobiti odgovor na postavljena pitanja o cjepivu, koliko god ona neugodna bila, i da svatko ima pravo prije cijepljenja izvršiti provjere da to cjepivo neće izazvati kontraefekt ili kontraindikaciju. On sam više od 10 godina proučava različita cjepiva, s čime je započeo nakon što je pedijatrijsko cjepivo primio njegov unuk kojemu je nedugo nakon dijagnosticiran pervazivni razvojni poremećaj s elementima autizma. 

- Svi ovi naši koji guraju ljude na cijepljenje, od političara, vatrogasaca, policajaca, pojma nemaju o samom cjepivu i nitko od njih ne odgovara za posljedice. Ni jedan od njih nije specijalist za cijepljenje. Oni možda jesu infektolozi, međutim cjepivo, proizvodnja cjepiva i njihov sastav, je nešto potpuno drugo. Ne znamo zašto se ne da drugim ljudima, doktorima znanosti, da iznesu svoje mišljenje, kaže Šegon.

Uvjeren je da cjepivo protiv Covida-19 nije cjepivo po medicinskoj definiciji, već je genski tretman.

- To je eksperimentalno cjepivo koje će se analizirati tek za dvije godine, odnosno u prvom kvartalu 2023. Tek tada će se znati broj umrlih, bolesnih itd., ističe Šegon.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of