POPULARNO KUPALIŠTE

Venezuelanke u potrazi za najboljom plažom Google doveo - NA VALKANE!

Kada smo na Googleu tražile najbolju plažu, Valkane su bile među TOP deset, kažu Maria Medina i Sara Ortiz

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Valkane vole domaći i turisti (Snimio Danilo Memedović)

Valkane vole domaći i turisti (Snimio Danilo Memedović)


- Došle smo u Pulu na ljetovanje, a kada smo na Googleu tražile najbolju plažu, pronašle smo ovu na Valkanama, koja je svrstana među TOP 10, rekla nam je Maria Medina, Venezuelanka iz Pariza koja u Puli ljetuje s prijateljicom Sarom Ortiz. I doista, plaža Valkane je ispunila njihova očekivanja. Odgovara im ravna stijena na kojoj se sunčaju te hvale bistro more i zeleni okoliš. Zašto su odabrale Pulu? Kažu da ih je privukla dobra ponuda jedne aviokompanije pa su kupile karte i doletjele ovamo na godišnji odmor.

Maria i Sara su tek dvije od desetak kupača s te plaže s kojima smo jučer razgovarali. Pronašli smo ih na istočnoj strani uvale Valkane da zabilježimo dojmove prije nego što krene ikakva promjena - uređenje nogometnog igrališta ili moguća gradnja hotela. Ne znamo hoće li se te investicije ikada realizirati i Valkane dobiti posve drugu vizuru - zato smo htjeli uhvatiti ovaj trenutak dok kupalište privlači mase ljudi između divljih plaža na jugu uvale i betoniranih ploha na sjevernom dijelu.

Foto

Maria Medina i Sara Ortiz (Snimio Danilo Memedović)

Venezuelanke iz Pariza su svakako najegzotičnije posjetiteljice koje smo jučer sreli. Pored njih je bila njemačka obitelj kojima su Valkane drage jer u blizini mogu parkirati automobil, ali najpozitivnije su nas iznenadili bosansko-hercegovački gosti u obližnjem bistrou Valkane. Među njima je Filip Josipović koji kaže da svako jutro prije kupanja u moru s plaže pokupi tuđe čikove. I kaže da nije jedini koji to radi.

- I još neki kupači, kada rastegnu ručnike na plažama, prvo počiste svoj okoliš pa tek onda ulaze u more, veli nam Josipović koji godinama odabire Pulu za godišnji odmor, a kupalište Valkane je jedan od njegovih izbora jer je sačuvala prirodnu ljepotu. Njegovi bosanskohercegovačke kolege dodaju da na Valkane dolaze oko 8.30 sati kada slijedi prvo plivanje.

- Nakon toga se selimo na prvu jutarnju kavicu u bistro Valkane pa ponovno kupanje u moru te osvježavajuće piće u bistrou. Sviđa nam se što je bistro nadomak ove najljepše pulske plaže pa nam je ova lokacija omiljena za vrijeme godišnjeg odmora. Samo neka ostane ovako lijepo kako je i sada i vratit ćemo se i idućih godina ovdje na ljetovanje. Puljani čuvajte Valkane, naglašavaju nam turisti iz BiH. Iz bistroa nam kažu da se, osim gostiju iz susjedne države, na Valkanama kupaju i turisti iz Srbije, Češke, Ukrajine, Rusije i Francuske. Ima i Slovenaca, ali nema toliko Austrijanaca, Nijemaca i Talijana kao u drugim istarskim destinacijama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of