Radovi gotovi do kraja godine

U POPULARNO KUPALIŠTE VALKANE GRAD ULAŽE 350.000 KUNA Sanira se vodovodna mreža. Hoće li sada ta plaža biti privlačnija kupačima?

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Puljani se nadaju da će uz ove investicije popularno kupalište biti barem mrvicu uređenije, što se dosad nije moglo reći. Osim što su betonske staze oštećene, a okoliš ljeti nečist, s Valkana se minulog proljeća širio i neugodan miris jer su iz tamošnjeg ugostiteljskog objekta curile fekalne vode

  

U sanaciju i prilagodbu vodovodnih priključaka na kupalištu Valkane Grad ulaže 350 tisuća kuna. S obzirom da su postojeće vodovodne cijevi unutar kupališta u derutnom stanju, iz Grada najavljuju sanaciju tog dijela koja bi trebala početi ovih dana, a ujedno će se postaviti novo okno za četiri vodomjera te razvod s četiri priključka za postojeće korisnike, ugostiteljske objekte i tuševe. Izvođač radova, koji bi trebali biti dovršeni do kraja godine, je tvrtka Murgons.

Iz Grada navode da godinama ulažu u popularno kupalište ne bi li plaža bila što privlačnija kupačima. Podsjećaju da je uređena centralna zona kupališta, gdje je sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa. Uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, te sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta. Osim toga, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno stolovima i klupama. 

Problem riješen

Puljani se nadaju da će uz ove investicije popularno kupalište biti barem mrvicu uređenije, što se dosad nije moglo reći. Ne samo što su betonske staze oštećene, a okoliš nečist, nego se s Valkana širio i neugodan miris. Mnogi se prisjećaju incidenta proteklog proljeća, kad su iz ugostiteljskog objekta u zakupu Enesa Ibrahimovića u okoliš curile fekalne vode, zbog čega je cijelo područje zaudaralo. Iako je problem riješen, iz udruge Zelena Istra tad su se javno zapitali koliko je godina fekalna voda curila na popularnom kupalištu i tko će snositi odgovornost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini