Puljani (ipak) vole svoje šumice

VELIKI ODAZIV: Više od 150 Puljana, od starosjedioca do onih najmlađih, na edukativnoj, rekreativnoj i ekološkoj šetnji šumicom Gregovica

| Autor: Borka PETROVIĆ

Više od 150 Puljana, od starosjedioca do onih najmlađih koju su tek prohodali te desetak pasa, odazvalo su se jučer na rekreativno, edukativno i ekološko druženje u šumici Gregovica koju je organizirao Marko Račan, Puljanin koji se uhvatio u koštac sa šporkuljama i već mjesecima od smeća čisti ovu šumicu u srcu grada.

Dok im je Račan pričao o tome sa čime se sve suočava dok čisti šumu, zanimljivosti iz ovog kvarta sugrađanima je prenio povjesničar Andrej Bader. S florom i faunom šume, te izazovima s kojima se ona suočava, okupljene je upoznala profesorica biologije Ira Maslovar. Što se sve moglo naučiti u dvosatnoj šetnji šumom- od toga koje bi invazivne biljne vrste mogle preuzeti šumu, do zanimljivosti kako je ovaj kvart dobio ime i koje su povijesne ličnosti s njime povezane, ali i tko je na Gregovici zapravo podrijetlom iz drevne Grčke, moći ćete pročitati u tiskanom izdanju Glasa Istre od utorka.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater