ISTRIA WINE & WALK PRIVUKAO VIŠE OD 600 HODAČA I VINOLJUBACA IZ ZEMLJE I INOZEMSTVA

Šetnja brežuljcima uz najbolja vina


Četvrti enogastronomski i rekreativni pješači pohod Istria Wine & Walk privukao je ovoga vikenda rekordan broj ljubitelja šetnje i vinoljubaca. Više od 600 sudionika pohoda, koji su uplatom kotizacije od 300 kuna, osigurali svoje mjesto na startu, uživalo je u laganoj šetnji na stazi dugoj gotovo 11 kilometara kroz ili pored vinograda, na kojoj ih je na sedam okrjepnih stanica čekala ponuda devet vrhunskih istarskih vinara s područja Buja i Brtonigle, sve uz glazbenu podlogu lokalnih svirača.

Uz vina, ponuđen je svima zalogaj ovčjeg sira, jela sa šparogama, maslinovog ulja, tjestenina i drugih delicija tog kraja što su im pripremili lokalni poljoprivredni proizvođači i ugostitelji. Hodajući od jedne do druge stanice, uživali su svi u lijepom vremenu, prekrasnim krajolicima, vinorodnim brežuljcima i proljetnom zelenilu.

Sudionici su se u jutarnjim satima okupljali u Bujama, odakle su svakih 20 minuta prevoženi do starta i prve postaje na lokaciji Santa Lucia, u vinogradima iz kojih dolaze vrhunska vina. Slijedila je šetnja, uz priču i druženje, do sljedeće postaje prema Baredinama, pa prelazak kroz polja i vinograde na područje Brtonigle, a krug se gotovo zatvorio u Bracaniji i Kršinu. Na putu su posjetitelji s čašom u rukama, kartom puta i dobrom voljom kušali vina iz vinarija Franković, Kozlović, Celega, Bassanese, Ravalico, Coronica, Cattunar, Cuj i Veralda, kao i sir iz sirane OPG Radošević, maslinova ulja obitelji Buršić, suhomesnate proizvode OPG Duniš, a dodatnu degustaciju jela pripremili su im konobe i restorani Rondo, Oliveto, Primizia, Morgan…L. J.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum