Najčitatelj pulske Dječje knjižnice

VANJA KRAJNOVIĆ: U GODINU DANA PROČITAO 115 KNJIGA Voli napete knjige, vrtlariti i crtati

Obožavam čitati: počeo sam sa slikovnicama, bajkama, a potom prešao i na ostale knjige. Sviđaju mi se "Kronike iz Narnije". Svako popodne nakon škole volim pročitati tridesetak stranica neke pametne knjige, ili neke smiješne. Volim i pisati. Napisao sam nekoliko dobrih sastava i bajku, kaže Vanja Krajnović

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Najčitatelj Vanja Krajnović

Najčitatelj Vanja Krajnović


Vanja Krajnović odličan je učenik petog razreda Osnovne škole Veruda i najbolji čitatelj pulske Dječje knjižnice u protekloj godini. Naime, od listopada prošle godine do listopada ove godine pročitao je 115 knjiga te ispunio čitateljsku putovnicu, a ovog mu je tjedna u Dječjoj knjižnici knjižničarka Andrea Pavlović uručila pohvalnicu, prigodni poklon i besplatnu jednogodišnju članarinu.

Sve stigne

-Obožavam čitati, jako sam rano počeo čitati, a prije su mi čitali roditelji. Počeo sam sa slikovnicama, bajkama, a potom prešao i na ostale knjige. Sviđaju mi se "Kronike iz Narnije". Inače, svi u obitelji puno čitaju, imamo kući puno knjiga, a budući da je prošle godine Dječja knjižnica bila zatvorena zbog obnavljanja prostora, posuđivao sam knjige iz središnje knjižnice. Volim knjige o dinosaurima, svemiru, one pustolovne, čitam i enciklopedije, zanimaju me opće enciklopedije gdje ima o svemu po malo. Čitam i pjesme, ali puno manje. Uz dobru organizaciju sve stignem. Odličan sam učenik, treniram jiu-jitsu u Lotus klubu, počeo sam prošle godine, stekao sam ovdje puno prijatelja, jako mi je zabavno, puno sam naučio. Trenirao sam i plivanje na Gradskim bazenima, volim i crtati. Mislim da lijepo crtam, iako sam strog prema sebi i mislim da mogu i bolje, veli simpatični Vanja koji je razmišljao o tome da bude znanstvenik.

Vrtlarenje ga opušta

Ističe da voli pecati, kao i pomagati mami u vrtu. 

- Volim vrtlariti, to me opušta. Što se knjiga tiče, preporučio bih svima da čitaju, da idu od lakših prema težim knjigama. Ne volim knjige koje nemaju dovoljno napetosti, one koje su dosadne. Svako popodne nakon škole volim pročitati tridesetak stranica neke pametne knjige, ili neke smiješne. Volim i pisati. Napisao sam nekoliko dobrih sastava i bajku. Imam i miša u terariju koji se zove Katica, psa Zena i papigu Appu, navodi Vanja.

Omiljeni su mu školski predmeti matematika, povijest i jezici, zaključuje marljivi čitatelj Vanja, čija je sestra Saša također godinama bila najčitateljica pulske knjižnice i koja je dobila brojne nagrade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini