HRVATSKA REPREZENTACIJA BESKUĆNIKA

UTAKMICA ŽIVOTA: Mladi nogometaši beskućnici i njihova trenerica trebaju našu pomoć

| Autor: Borka PETROVIĆ

Sva trojica mladih nogometaša, tada korisnika pulskog Prihvatilišta za beskućnike, koji su sudjelovali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Meksiku, u međuvremenu su našli posao i osamostalili se

 

Hrvatska mreža za beskućnike, čiji je član i Prihvatilište za beskućnike Istarske županije u Puli, planira voditi svoju nogometnu reprezentaciju na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika koje se ove godine krajem srpnja održava u Engleskoj. Hrvatska reprezentacija beskućnika službeni je partner Homeless World Cupa od 2009. godine i do sada su sudjelovali na pet svjetskih prvenstava.

Volonterski projekt

U sklopu jedinstvenog socijalno-sportskog projekta "Hrvatska reprezentacija beskućnika", osim sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Cardiffu, planiran je i čitav niz drugih aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problem beskućništva kroz pozitivan utjecaj sporta. Jedinstven sportski projekt vodi se i realizira isključivo volonterski, a reprezentacija je sastavljena od korisnika programa za beskućnike, terapijskih zajednica i dječjih domova iz cijele Hrvatske.

- Svjesni izuzetno teške financijske situacije kao i nedostatka natječaja putem kojih bismo mogli osigurati financiranje projekta, javnosti se obraćamo sa zamolbom za partnerstvo i pomoć u realizaciji. Svaka pa i ona najmanja financijska podrška više je nego dobrodošla, poručuje Helena Babić, voditeljica pulskog prihvatilišta, dopredsjednica Hrvatske mreže za beskućnike te nogometašica koja ih trenira.

Lani su na Svjetsko prvenstvo u Meksiku, upravo pomoću donacija sponzora otišla trojica korisnika pulskog prihvatilišta, a ove godine na put u Englesku planiraju njih dvojica te Helena Babić kao trenerica. No, samo ako iznađu sredstva za odlazak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini