NAJNOVIJEOBNOVA

Potpisani ugovori o financiranju dječjih ustanova u Peroju, Vrsaru i Dračevcu ZA GRADNJU, OBNOVU I REKONSTRUKCIJU 14,7 MILIJUNA KUNA


Među ugovorima o financiranju projekata za 11 dječjih vrtića u iznosu od 45,4 milijuna kuna bespovratnih potpora, koje je danas s osnivačima vrtića potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, nalaze se i ugovori koji se odnose na vrtiće u Peroju na području grada Vodnjana, u Vrsaru te u Dračevcu na području grada Poreča.

 Natječaj raspisan lani u lipnju

Za izgradnju područnog dječjeg vrtića u Peroju, koji djeluje u sastavu gradskih vrtića "Petar Pan", osigurana je potpora veća od sedam milijuna kuna, za energetsku obnovu dječjeg vrtića i jaslica "Tići" u Vrsaru potpora iznosi više od 5,1 milijuna kuna, a za rekonstrukciju društvene zgrade za potrebe Dječjeg vrtića Paperino u Dračevcu potpora iznosi gotovo 2,6 milijuna kuna.

Ugovori su proistekli iz natječaja vrijednog 1,36 milijardi kuna za operaciju 7.4.1. pod nazivom ''Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja RH, od čega je 836 milijuna namijenjeno isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju vrtića. Ostatak novca osiguran je za vatrogasne domove, sportske terene, javne prometne površine i sličnu infrastrukturu. Natječaj je bio raspisan lani u lipnju nakon što je kroz istu mjeru s 288 milijuna kuna već sufinancirana gradnja 57 vrtića.

"Niti mjesec dana od potpisivanja ugovora za 113 vrtića, potpisali smo danas novih 11 ugovora, pa je ukupni iznos potpore premašio 945 milijuna kuna. Ugovore o financiranju potpisujemo kako se odobre, do okončanja procesa obrade očekujemo ugovore za oko 200 dječjih vrtića", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 Gradnja će trajati dvije godine

Izgradnja vrtića u Peroju ukupno je vrijedna više od 9,2 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iznose blizu 80 posto tog kapitalnog projekta. Potpisivanju ugovora u Zagrebu prisustvovali su ravnateljica DV-a "Petar Pan" Daniela Vitasović-Uršić, gradonačelnik Klaudio Vitasović i pročelnica za gospodarstvo i EU projekte Moira Drandić Pauro.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam