šesti dan štrajka

FOTO/VIDEO: Prosvjed radnika Uljanika i građana, srpanjske PLAĆE JOŠ NISU SJELE NA RAČUNE RADNIKAI šestog dana štrajka Uljanikovaca nastavljen je prosvjed radnika kojima se priključuje sve više građana.

Na ulici je trenutno više od tri tisuće radnika i građana, koji su s Foruma Kandlerovom ulicom krenuli prema Areni. I danas su se prvo okupili na Forumu, ponovno tražeći svoje plaće koje im još nisu sjele na račun, a zatražili su i hitnu ostavku kompletne Uprave. "Mrtav Uljanik, mrtva Pula", "USKOK u Uljanik", "Thompson u Arenu", "Dajem bubreg za hranu da nahranim djecu", samo se neki od transparenata koje su radnici ponijeli gradom.

Na Forumu se prosvjednicima obratio dogradonačelnik Robert Cvek koji je ponovio da je Gradu Puli u interesu očuvanje radnih mjesta i održivost brodogradnje i proizvodnje u Puli. Cvek je rekao da su gradonačelnik Boris Miletić i župan Valter Flego danas u Bruxellesu, spočitnuvši da bi tamo trebala biti i Vlada RH. Đino Šverko je pak rekao da su se dosad razne vlade izmjenjivale, no da nitko još nije dozvolio da radnici ovako dugo budu gladni. "Sram ih bilo!", rekao je. Nadalje, zatražio je hitno osnivanje jamstvenog fonda, a kako doznajemo upravo to bi trebala biti tema sjednice Vlade zakazane za 13. rujna u Puli. (D. B. P.)

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum