U SUBOTU POČINJE ADVENT U PULI: Gradom će voziti besplatni vlakić 

| Autor: Glas Istre
Vlakić

Vlakić


Sutra, u subotu, započinje manifestacija Advent u Puli čiji će program zabaviti i uveseljavati građane i građanke Pule kao i njezine posjetitelje. Najmlađi se već od jutarnjih sati mogu ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre. Vozit će od 27. studenog do 31. prosinca, radnim danom od 16 do 20 i subotom i nedjeljom od 10 do 13 i od 16 do 20. Vozit će od Gradske knjižnice i čitaonice, Carrarinom, Giardinima, Anticovom ulicom uz Danteov trg, Flaciusovom do Stare tržnice te obalom nastavlja ulicom Svetog Ivana do polaznog mjesta kod autobusnog stajališta pored Gradske knjižnice. Predviđena stajališta za ukrcaj i iskrcaj putnika su Gradska knjižnica i čitaonica (postojeće autobusno stajalište), Giardini (oba postojeća autobusna stajališta), Danteov trg (privremeno stajalište), Stara tržnica (privremeno stajalište). Prijevoz je besplatan a procjena trajanja jedne vožnje je između 30 i 45 minuta.

Ove je godine za djecu potpuno preuređen i ukrašen Park grada Graza gdje će pronaći mnoštvo novina i dekoracija i gdje će se četvrtkom, petkom i subotom održavati brojni zabavni i maštoviti programi. U subotu će ih od 18 sati animirati Svjetleći anđeli na štulama, a na Portarati će zabljesnuti osam metarska digitalna jelka a od 18 sati prvi dan manifestacije će popratiti promenadni koncert Goran Tomić trio, dok će na Danteovom trgu prolaznike zagrijavati DJ Tricky D. Istog će dana započeti s radom adventske kućice sa posebnom gastro ponudom. 

U nedjelju će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u 17:00 sati, a događaj će, u organizaciji Slovenskog kulturnog društva, uveličati nastup pijanistice Laure Marin.

Sljedeći tjedan održat će se i mnogobrojni višednevni izložbeni programi u HUiU, Makini, Franjevačkom samostanu, galerijama C8 i C4 i Svetim Srcima a Gradska knjižnica i čitaonica Pule, uključivši i Dječju knjižnicu u Smareglinoj priključit će se ponudom kreativnih radionica, čitaonica i edukativnih programa.

Cjelokupni raspored manifestacije sa satnicama i opisima pojedinih programa nalazi se na mrežnoj stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati. Pozivaju se posjetitelji da se pridržavaju uobičajenih preporučenih epidemioloških mjera kako bi posjet manifestaciji protekao na što sigurniji način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of