Dodjela stipendija

U Općini Vižinada potpisani ugovori sa stipendistima


Prošlog su tjedna u vijećnici Općine Vižinada potpisani ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2018/2019. godinu. Ukupno je dodijeljeno osam studentskih stipendija u visini od 500 kuna mjesečno, od čega su tri nova stipendista, dok je pet studenata potpisalo ugovore o nastavku stipendiranja. Također je dodijeljeno pet učeničkih stipendija u visini od 300 kuna učenicima srednjih škola koji tijekom školovanja žive u učeničkim domovima i nisu korisnici subvencije prijevoza.

Studentske stipendije ove su godine dobili Bernard Nović, Loris Laković, Nikolina Ritossa, Monika Ritoša, Mikela Oklen, Aleks Marković, Francesco Radešić i Tea Ritoša. Učeničke stipendije dobili su Massimo Oklen, Cristina Lubiana, Maria Baldini, Erik Geržinić i Anđela Šimonović. Općinski načelnik Marko Ferenac čestitao je stipendistima na ugovorima te im zaželio puno uspjeha u školovanju kako bi svojim budućim radom mogli doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Također, pozvao je učenike i studente da se maksimalno uključe u aktivnosti općine usmjerene na rad s mladima kako bi se što bolje osmislili programi i aktivnosti za mlade i povećala participacija mladih u donošenju odluka.

- Općina vam uvijek stoji na raspolaganju te bi mi bilo drago da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključite u naše aktivnosti te ćemo za sljedeću školsku i akademsku godinu nastojati vrednovati i takve angažmane koji mogu pridonijeti i povećanju stipendija, rekao je Ferenac.

Uz načelnika potpisivanju su prisustvovale i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Bottezar. Općina Vižinada kroz program stipendiranja nastoji stipendirati sve studente koji redovno upisuju studijske godine te od prošle godine i učenike srednjih škola koji žive u učeničkim domovima i nisu korisnici subvencije prijevoza. Za te namjene u proračunu se godišnje planiraju sredstva u visini od 70.000 kuna, dok se kroz druge proračunske programe nastoje podržavati ostale aktivnosti u školstvu, za što se godišnje izdvaja oko 250.000 kuna.(A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter