BILJEŠKE IZ PULSKE SVAKODNEVICE

U OKU KAMERE: Uređuje se travnjak kod gradskih bedema

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Uređenje okoliša oko gradskih zidina

Uređenje okoliša oko gradskih zidina


Radnici Herculanee ovih dana uređuju zelenu površinu kod gradskih bedema podno Arheološkog muzeja Istre. Budući da je riječ o površini u samom centru grada, odmah uz obnovljeni Muzej, hortikulturnim uređenjem zaokružit će se ova kulturno-povijesna cjelina Pule.

Prije polaganja humusa i sjetve travnog sjemena postavljen je sustav za zalijevanje koji će osigurati dovoljnu količinu vode i kvalitetu travnjaka u ljetnim mjesecima. Odsad će se ova površina zalijevati vodom s izvora na Karolini što je, vele u Herculanei, prihvatljivije od dosadašnjeg načina zalijevanja s ekološkog i financijskog stajališta. U sustav zalijevanja uloženo je 28.580 kuna.

Osim toga, instalirana je podna rasvjeta koja će osvjetljavati bedeme. Orezana su stabla pinije i uklonjene sve suhe i oštećene grane.

"Grmovi tobirovca također su orezani da bi svojom kišobranastom krošnjom i nadalje doprinosili ugodnom izgledu ove zelene površine. Uz rub sjeverne kule, kod samog ulaza u Circolo, novoposađena cvjetna grupa unijet će kolorit i naglasiti ljepotu gradskih zidina", kažu u Herculanei.

S obzirom na vremenske uvjete, travnom će sjemenu biti potrebno neko vrijeme za nicanje i formiranje mladog travnatog tepiha, pa iz pulskog komunalca mole prolaznike da koriste isključivo nogostup za komunikaciju i prošetavanje kućnih ljubimaca kako sav trud na uređenju ove površine ne bi bio uzaludan. U tu će svrhu uz rub površine privremeno biti postavljene i ograde za usmjeravanje pješaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum