DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

U nedjelju će svečana i ponosna povorka proći centrom Pule


Posebno nam je zadovoljstvo što svake godine imamo sve više učesnika, stoga i ovom prilikom pozivamo sve bivše branitelje i njihove obitelji, te sve druge građane da nam se pridruže u obilježavanju dana koji je označio pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu, poručio je Marijan Kaurić

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u nedjelju 5. kolovoza u Puli će se održati svečani mimohod branitelja koji mogu podržati svi građani. Biti će ovo, naglasio je gradonačelnik Boris Miletić, centralni događaj za našu regiju kojim će se obilježiti 23. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja kojom je oslobođen dotad okupirani grad Knin. Bit će to šesti put po redu da će se u Istarskoj županiji ovaj svečani dan obilježiti velikim i do sad jedinim ovakvim mimohodom u državi, kojem se lani priključilo više od 700 sudionika.

- Želja nam je bila da ovaj pulski mimohod postane tradicionalan i u tome smo uspjeli, a tim ćemo smjerom nastaviti i narednih godina. Posebno nam je zadovoljstvo što svake godine imamo sve više učesnika, stoga i ovom prilikom pozivamo sve bivše branitelje i njihove obitelji, te sve druge građane da nam se slobodno pridruže u obilježavanju dana koji je označio pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu, poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Marijan Kaurić u ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kaurić je tom prigodom ujedno najavio i program obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti rekavši da će se u pulskoj Katedrali u 8 sati služiti sveta misa koju će voditi vlč. Ivo Borić, a potom će izaslanstva branitelja, Istarske županije i Grada Pule položiti vijence na Središnji križ na pulskom gradskom groblju te u Parku Franje Josipa. Mimohod će iz parka krenuti u 10 sati prema Giardinima a potom i do Doma hrvatskih branitelja, gdje će nakon kratkog prigodnog programa i ove godine biti otvorena izložba vezana uz ratnu tematiku.

- Izložba koju ćemo ove godine imati priliku vidjeti zaista je nešto dojmljivo, a u Puli je već gostovala daleke 1993. godine. Riječ je o izložbi "Documenta Craotica" ili "Hrvatska je napadnuta! Zaustavimo rušenje" koja je na jednom mjestu okupila ciklus ratnih plakata koji su uz pomoć fotografija i jasnih natpisa upozoravali svijet da je Hrvatska napadnuta i da netko nešto mora poduzeti. Mnogi su autori već tada, a govorimo o početku '90-ih godina, svojim umjetničkim izričajem "predvidjeli" što će se Hrvatskoj dogoditi, rekao je Zdenko Požgain.

Mimohodu će se, kao i obično, pridružiti branitelji iz cijele Istre, a na čelu povorke nosit će se desetmetarska hrvatska zastava. Istaknuvši kako se radi o već tradicionalnoj manifestaciji kojom se dostojanstveno i svečano obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u našem gradu, istarski župan Valter Flego rekao je kako je to dan prisjećanja na sve one koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu, odnosno dan kada smo solidarni i zahvalni svim braniteljima za sve što su učinili za samostalnu i modernu Hrvatsku. (Patricija SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini