BIVŠI PIONIRSKI DOM

U lipnju počinje obnova Dječjeg kreativnog centra VRIJEDNA 7,1 MILIJUNA KUNA

| Autor: Borka PETROVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Dječji rekreativni centar je, prema riječima pročelnice za kulturu Jasmine Nine Kamber, najprometnija zgrada javnog prostora nakon Rojca. Zato je iznimno veseli što će se zgrada, izgrađena još 1930. godine, napokon obnoviti

Pulski Dječji kreativni Centar, popularni bivši Pionirski dom, uskoro će biti u potpunosti obnovljen. Energetska obnova zgrade, ali i njeno cjelokupno unutarnje uređenje, vrijedno čak 7,1 milijuna kuna, prezentirano je jučer u Komunalnoj palači.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber u uvodu je navela da je Dječji rekreativni centar najprometnija zgrada javnog prostora nakon Rojca kroz koju svakoga dana prođe više od petsto djece. Zato je iznimno veseli što će se zgrada, izgrađena još 1930. godine, a zadnji puta obnovljena prije 50 godina, napokon osvježiti. Centar danas koriste Studio Zaro, Društvo "Naša djeca", Gradska knjižnica i čitaonice te Teatar Naranča.

Grad sufinancira

Zgrada je u stopostotnom vlasništvu Grada Pule, a njome upravlja gradski upravitelj Castrum Pula 97, čiji je direktor Aleksandar Matić pojasnio da je Dječji kreativni centar, površine oko 1.138 kvadrata, prošao na natječaju za Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

- Na inicijativu gradonačelnika dodatno su izrađeni projekti sveobuhvatnog uređenja zgrade i dijela okoliša, što je procijenjeno na iznos od 7,1 milijuna kuna. Bespovratna sredstva za energetsku obnovu iznose 1,4 milijuna kuna, dok će ostatak sufinancirati Grad Pula, kazao je Matić.

Energetska obnova podrazumijeva izradu energetski učinkovite fasade i zamjenu dotrajale stolarije, zamjenu kompletnog krova s ugradnjom termoizolacije, zamjenu elektroinstalacije s energetski učinkovitijom rasvjetom i rekonstrukciju kompletne kotlovnice učinkovitijim sustavom na prirodni plin. Predviđeno je da će energetska ušteda, nakon radova, iznositi čak 67 posto.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum