NOVOSTI NA SVEUČILIŠTU JURJA DOBRILE

U KORAK S VREMENOM: Sveučilište u Puli dobilo TEHNIČKI FAKULTET I STUDIJ RAČUNARSTVA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Na Tehničkom fakultetu od jeseni će se uz strojarstvo, koje je u Puli bilo moguće studirati i do sada, na Odjelu za tehničke studije, moći studirati i računarstvo. Na ta dva smjera predviđen je upis 80 studenata, 45 redovnih, 30 izvanrednih i pet stranaca

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od ovog tjedna u svojem sastavu ima i Tehnički fakultet. Sveučilište je od nadležnih državnih tijela prethodno dobilo akreditaciju za izvođenje nastave i znanstveno-istraživački rad u području tehničkih znanosti, a potom i dopusnicu za izvođenje studija računarstva, koje će se, uz strojarstvo, moći studirati na fakultetu.

Predstoji registracija novog fakulteta pri Trgovačkom sudu. Bit će to četrnaesta sastavnica pulskog Sveučilišta. Fakultet je formalno nastao u ponedjeljak odlukom Senata, koji je dosadašnji Odjel za tehničke studije preimenovao u Tehnički fakultet.

Radi se o organizacijskom preustroju i razvoju dosadašnjeg odjela na kojem se izvodi nastava na preddiplomskom stručnom studiju proizvodnog strojarstva. Od iduće akademske godine na novom fakultetu će 80 studenata (45 redovitih, 30 izvanrednih i pet stranaca) moći upisati i preddiplomski sveučilišni studij računarstva, najavljuje prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.

Ulaganje u ljude

- Bit će to još jedan u nizu studijskih programa koje studenti mogu izabrati na pulskom sveučilištu. Dakle, osim studija u području dosadašnjih društvenih i humanističkih znanosti i umjetnosti, studenti mogu birati i studije u STEM području. Studij računarstva je suvremeno koncipiran i po kvaliteti usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj. Nastavni predmeti su sadržajno usuglašeni s najnovijom znanstvenim i stručnim spoznajama tehničkih znanosti, odnosno računarstava, a izvodit će ih tim ambicioznih i kompetentnih nastavnika s nastavnim i znanstvenim iskustvom, koji znaju prepoznati kreativne sposobnosti i interese svojih studenata te ih usmjeriti budućem pozivu, sukladno njihovim profesionalnim željama i ambicijama, napominje Tatković, koja najavljuje da će kvalitetu studija računarstva unapređivati dobra suradnja s gospodarstvom, pa će studenti, uz teorijska, stjecati i praktična znanja i vještine potrebne za buduća zanimanja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter