SAD ILI NIKAD

Tko ima manje od 40 godina, nema stan i živi u Puli najmanje 10 godina - SAD MU JE PRILIKA DA KUPI NEKRETNINU!

| Autor: Portal Glas Istre

Grad Pula je danas objavio Odluku o kriterijima i postupku sufinanciranja kamate prilikom kupnje prve nekretnine, a riječ je o mjeri kojom Grad Pula želi pomoći mlađim građanima pri rješavanju njihovog stambenog pitanja.

Pravo na sufinanciranje kamate ima osoba koja ispunjava slijedeće uvjete: da u trenutku podnošenja zahtjeva po javnom pozivu nije starija od 40 godina, da ima prebivalište na području Grada Pule ukupno najmanje 10 godina, da nema u vlasništvu nekretninu, odnosno da bračni odnosno izvanbračni drug, te članovi domaćinstva navedeni u zahtjevu, nemaju u vlasništvu nekretninu, da je odobren stambeni kredit od strane kreditne institucije i da nema dugovanja prema proračunu Grada Pule.

Sufinanciranje kamate stambenog kredita odobrit će se za kredit koji ne prelazi 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem deviznom tečaju Hrvatske narodne banke. Sredstva se odobravaju u visini od 50 posto kamate za odobrene stambene kredite, a maksimalno do 18.000 kuna godišnje, odnosno u maksimalnom iznosu do 1.500 kuna mjesečno, za maksimalno pet godina otplate kredita.

Zahtjev s pratećom dokumentacijom moguće je uputiti putem pošte preporučeno ili osobno predajom u pisarnici Grada Pule, u zatvorenoj omotnici uz naznaku "GRAD PULA - POLA, Upravni odjel za financije i opću upravu, NE OTVARAJ - ZAHTJEV ZA SUFINANCIRANJE KAMATE". Više informacija o kriterijima na www.pula.hr u rubrici Natječaji i nadmetanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum