GRADSKO VIJEĆE

Vijećnici razotkrivaju: Čak 113 stanova u vlasništvu Grada Pule KORISTI SE BESPRAVNO

| Autor: Borka PETROVIĆ
Pula (Manuel ANGELINI)

Pula (Manuel ANGELINI)


"Grad Pula, prema nalazima Državne revizije iz 2015. godine, raspolaže s 556 stanova od čega ih je 159 dano u najam zaštićenim najmoprimcima, osam ih je dano za službene potrebe, 210 izdano po slobodnih najamninama, 66 izvan upotrebe, a čak 113 ih se bespravno koristi", ustvrdio je danas na aktualnom satu Gradskog vijeća Pule vijećnik HDZ-a Mirko Jurkić, pitajući nadležnog pročelnika Giordana Škuflića zašto je tako mali broj stanova dan za službene potrebe kada znamo da pulska Opća bolnica traži kadar, a jedan od većih problema je njihovo stambeno zbrinjavanje. Jurkić je upitao i što je sa stanovima koji se koriste ilegalno.

Škuflić je odgovorio da se, u suradnji s bolnicom, deficitarni bolnički kadar pokušava zbrinuti što bolje pa se subvencioniraju njihove stanarine, no Jurkić mu je zamjerio da u odgovoru nije konkretan pa je riječ uzeo gradonačelnik Boris Miletić.

- Nemoguće je sve stanove pretvoriti u stanove za službene kadrove, trenutno nemamo više adekvatnih stanova za te potrebe, ali izlazimo ususret bolnici tako što sufinanciramo podstanarstvo deficitarnih stručnjaka. Što se tiče bespravno zauzetih stanova, za njih je potrebno pokrenuti sudske postupke kako bi se stanari iselili pravnim putem, i tada provesti postupak deložacije za što znamo kako završava, pojasnio je Miletić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater